vištienos ketvirčiai: 2 dideli (susmulkiname i mažesnius gabalėlius, kartu su kaulu)
vištienos prieskoniai
druska
pipirai
poras: 5-8 centimetrų (arba 2 vid. dydžio svogūnai)
morkos: 2-3 didelės
bulvės: 8 vid. dydžio
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių vištienos dalis supjaustykite kartu su kaulais į smulkius gabalus. Aš dar pati nulupu vištienai odą. Dėkite į įkaitintą keptuvę bei pakepkite iš abiejų pusių.
2. Tuomet nuskuskite bulves, morkas ir svogūnus (jei naudosite juos, o ne porą ). Gerai nuplaukite.
3. Tada morkas sutarkuokite per burokinę tarką. Porą arba svogūnus smulkiai supjaustykite.
4. Po to vištieną pagardinkite vištienos prieskoniais, druska bei pipirais. Dėkite susmulkintą porą bei gerai išmaišykite. Pakepkite maždaug kelias minutes. Tada dėkite morkas, išmaišykite bei dar pakepkite.
5. Bulves supjaustykite į norimo dydžio gabalėlius. Aš vieną bulvę įprastai pjaustau į maždaug 6-8 dalis. Sudėkite į puodą.
6. Iškeptą vištieną su daržovėmis dėkite ant bulvių bei gerai permaišykite. Užpilkite su verdančiu vandeniu beveik iki pat viršaus. Statykite troškintis ant vidutinio kaitrumo ugnies apie 40 minučių. Kartas nuo karto pamaišykite. Tikrinkite bulves, kada bus išvirusios. Skanaukite!
7. Pastebėjimas: Vištienos galima naudoti visas dalis, kurias tik mėgstate. Jei norisi, galite išdoroti vištą gabalais bei naudoti bet kurias dalis. Gardus tiek šviežias, su šaukštu grietinės, tiek pašildytas kitą dieną. Tai patiekalas, kuris niekada nėra likęs ar sugedęs. Visada šeimoje suvalgomas iki paskutinio šaukšto.