Morkos korėjietiškai

2024-09-10 Autorius IPKitchen

Morkos korėjietiškai
Morkos korėjietiškai – tai gaivios ir aštrios morkų salotos, kurios pasižymi subtiliu pikantiškumu ir šiek tiek rūgštoku skoniu. Plonai sutarkuotos morkos sumaišomos su prieskoniais, kuriuose dominuoja česnakas, aitriosios paprikos, kalendros. druska. Šaltas užpilas, pagamintas iš aliejaus, acto ir prieskonių, suteikia morkoms ypatingą skonį, o prieskoniai įsigeria per laiką, todėl salotos geriausiai skanaujamos praėjus kelioms valandoms ar net kitą dieną. Šios traškios ir gaivios morkos idealiai tinka kaip garnyras prie mėsos, žuvies ar tiesiog kaip lengvas užkandis.

Redakcijos komentaras - gaminant šias salotas galima naudoti ir kitokius prieskonius, pavyzdžiui paprikas ar imbierą. Taip pat tokiu būdu galima paruošti ne tik morkas, tačiau ir agurkus ar cukinijas

Ingredientai

    • Morkos: 700 g 
    • Cukrus: 1 valg. š.
    • Druska: 1 arb. š.
    • Juodieji pipirai: 0,5 arb. š.
    • Aitriosios paprikos: 0,5 arb. š.
    • Kalendros: 0,5 arb. š.
    • Obuolių actas: 3 valg. š.
    • Saulėgrąžų aliejus: 6 valg. š.
    • Česnakai: 5 skiltelės 

    Recepto paruošimas

  1. 1. Morkas nuskusti ir sutarkuoti plonais šiaudeliais specialia tarka.
  2. 2. Sumaišyti visus padažo ingredientus.
  3. 3. Labai gerai išmaišyti morkas su padažu, geriau rankomis. Paminkyti.
  4. 4. Padėti morkas į šaldytuvą, kelioms valandoms. Kuo ilgiau pastovės, tuo labiau skoniai susimaišys ir įsigers į morkas.
Morkos korėjietiškai
Vasariškos salotos su kynva ir daržovėmis
(2)
Vištienos salotos (mišrainė) su obuoliu
(3)