Morkų, svogūnų ir česnako mišrainė su pomidorų padažu žiemai

2023-08-10 Autorius oSkanu.lt

Morkų, svogūnų ir česnako mišrainė su pomidorų padažu žiemai
Tai super skani morkų ir svogūnų mišrainė žiemai, kuri idealiai tinka ir kaip pagardas prie įvairiausių mėsos patiekalų, bulvių košės ar tiesiog užsidėti ant silkės! Taip pat labai gardu užsidėti ant virtų ryžių arba tiesiog patiekti su riekele duonos. 

Aš gamindama naudoju žalias morkas, bet jeigu norisi galima naudoti ir virtas, tik tuomet reikėtų trumpiau troškinti. 

Ingredientai

    • morkos: 8 kilogramų
    • pomidorų padažas: 1,2 litro
    • svogūnai: 12 didesnių
    • aliejus: 500 mililitrų
    • 9% actas: 500 mililitrų
    • cukrus: 300 gramų
    • česnakas: 12 skiltelių
    • druska: 4 šaukštų
    • aitriosios paprikos milteliai: 1 arbatinio šaukštelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia morkas sutarkuojame burokine tarka.
  2. tarkuojamos morkos burokine tarka
  3. 2. Jeigu savo namuose turite virtuvinį kombainą, tai galima smulkinti ir juo. Morkos bus traškesnės, jeigu jas pjaustysite specialia tarka, kuri supjausto šiaudeliais.
  4. 3. Svogūnus smulkiai supjaustome.
  5. smulkiai pjaustomas svogūnas
  6. 4. Česnakus smulkiai sukapojame.
  7. sukapotas česnakas
  8. 5. Didesniame puode įkaitiname dalį aliejaus ir jame apkepame svogūnus iki gražios auksinės spalvos.
  9. 6. Sudedame česnakus ir dar kelias minutes pakepiname.
  10. 7. Tuomet sudedame morkas, supilame likusį aliejų ir vis pamaišydami troškiname, kol morkos šiek tiek susileidžia (maždaug 10 minučių).
  11. 8. Po to beriame cukrų, druską ir maltą papriką, pilame pomidorų padažą ir viską patroškiname dar maždaug 10-15 minučių.
  12. 9. Prieš baigiant troškinti supilame actą (jo pagal savo skonį galima pilti ir šiek tiek mažiau arba daugiau), išmaišome bei patroškiname dar kelias minutes.
  13. 10. Paragaujame, jeigu norisi daugiau sūrumo, saldumo arba aitrumo, atitinkamai įdedame dar šiek tiek prieskonių.
  14. 11. Dar karštą mišrainę sudedame į švarius, iškaitintus stiklainius, spustelėdami šaukštu, kad neliktų oro tarpų.
  15. 12. Užsukame sandariais, karštu vandeniu nuplikytais dangteliais.
  16. 13. Stiklainius apverčiame dangteliais žemyn, šiltai užklojame (kaldromis arba striukėmis) ir paliekame, kol pilnai atvėsta. Štai ir viskas. Didelė tikimybė, kad ši mišrainė žiemos net nesulauks. Skanaus!

Rita

Tokios mišrainės galima pasigaminti ir žiemą (matosi morkos iš parduotuvės)
Atsakyti

tatjana

sakikit prasau,biski nesupratau,svogunu 12,ir viskas,kilogramu,ar venetu,gal jus zinot,aciu.

Nijolė

8 kg morkų, ar čia ne klaida??????
Atsakyti

Povilas

perskaičiau visus receptus ir supratau, kad ir iš kirvio galima išvirt mišrainę žiemai. Imi ingradientus pagal savo fantaziją, pili druską, aliejų. Verdi ir koncervuoji. Aš darysiu obuolius su morkom, svogūnais , paprikom ir česnakais.
Atsakyti

Tina

MORKŲ IR SVOGŪNŲ MIŠRAINĖ SU POMIDORŲ PADAŽU ŽIEMAI o pomidorus ar pomidorų padaža kada ir kiek dėti? :)
Atsakyti

Laura

Aštuntam punkte pomidorų padažą supilame. O prie ko čia pomidorai? Nei pavadinime, nei prie ingredientų jų nėra, tik pomidorų padažas.

Jeigu

Acto matosi kad per dg kazkas ne taip.
Atsakyti

Gėlytė

Na, žmogus pasidalino receptu, jei nepatinka nedarykit, nereikia savo neigiamų emocijų išlieti ant žmogaus
Atsakyti

Elyte

Ar tikrai morkų 8 kilogramai?
Atsakyti

undefined

Ar tokiai 8

Violeta

Visiškai normalu, nes morkos suverda ir jų lieka tik tiek kiek ir reikia mišrainei.
Atsakyti
Pomidorų konservavimas
(28)