Marinuoti mėlynieji svogūnai su obuolių actu

2025-02-22 Autorius oSkanu.lt

Marinuoti mėlynieji svogūnai su obuolių actu
Labai itin mėgstu šiuos marinuotus mėlynuosius svogūnus su šašlykais! Kai atradau šį receptą, tai tenka pripažinti, kad kitų receptų net nebeieškau! Išmėginkite ir Jūs, visos didžiausios mano rekomendacijos. :) 

Galimos ingredientų alternatyvos: 

  • Vietoje mėlynųjų svogūnų galima naudoti raudonuosius svogūnus arba šalotus.
  • Obuolių actą galima pakeisti baltojo vyno actu arba balzaminiu actu.
  • Cukrų galima pakeisti medumi arba agavų sirupu.
  • Vietoj kvapiųjų pipirų galima naudoti juoduosius pipirus arba pridėti lauro lapą.


Reklama
Ad Placeholder
Ad Placeholder

Patiekalo gaminimo patarimai
 
  • Svogūnus pjaustykite vienodo storio, kad jie vienodai marinuotųsi.
  • Prieš marinuojant, svogūnus galima trumpai (1-2 minutes) palaikyti verdančiame vandenyje - taip jie greičiau įsigers marinatą.
  • Stiklainis turi būti sterilizuotas, kad marinuoti svogūnai ilgiau išsilaikytų.

Ingredientai

    • mėlynieji svogūnai: 2 (nedideli)
    • vanduo: 120 mililitrų
    • obuolių actas: 60 mililitrų
    • cukrus: 1-2 valgomųjų šaukštų
    • druska: 1 arbatinio šaukštelio
    • kvapieji pipirų žirneliai: 4

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia svogūnus supjaustykite pusžiedžiais bei sudėkite į nedidelį stiklainiuką.
  2. 2. Tada visus kitus produktus sumaišykite, kad ištirptų cukrus. Paragaujame marinato: jei Jūsų skoniui ko nors trūksta, įdedame.
  3. 3. Tuomet marinatą užpilkite ant svogūnų.
  4. 4. Pamarinuokite per visą naktį. Skanaukite!

Laura

Naudingas
(0)
Labai pasiteisinęs svogūnų marinatas. Dabar tik šitaip ir gaminsiu!
Atsakyti

Atsakinėjama į Komentarą

Cukinijų kroketai su sūriu
(2)