Marinuoti agurkų griežinėliai pomidorų padaže žiemai

Autorius apie receptą

Traškūs agurkai su rūgštele, tiesiog puiki agurkų mišrainė žiemai. Jai gaminti puikiai tinka ir peraugę agurkai. Jau daug metų gaminu tik šitaip ir niekada nieko nekeičiu. Labai mėgsta ne tik mano šeimos nariai, bet ir užsukę svečiai visada pagiria, kai paragauja! :) 

Iš nurodytų ingredientų kiekių man gavosi 10 - 0,5 litro stiklainių.

Ingredientai

    • agurkai: 5 kilogramų
    • pomidorų padažas: 0,5 litro
    • actas: 1 stiklinės
    • cukrus: 1 stiklinės
    • druska: 2 valgomųjų šaukštų
    • aliejus: 1 stiklinės
    • česnakas: 1 galvutės

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių agurkus supjaustome griežinėliais, o kurie per dideli prieš tai perpjauname per pusę.
  2. 2. Tada sudedame į puodą bei viską supilame ant viršaus.
  3. 3. Kai užverda, paverdame 5 minutes, sudedame susmulkintą česnaką ir dar 3 minutes paverdame, kol agurkai pradės keisti spalvą, bet ne ilgiau kaip 10 minučių.
  4. 4. Tuomet sudedame į stiklainius (kaitinti nereikia, tik gerai išplauti) bei sandariai uždarome. Skanaus!
  5. 5. Rekomendacija: Daugiau receptų žiemai rasite: Receptai žiemai.

Atsiliepimai

Aušra

Man tai pats geriausias receptas metai iš metų. :)
Atsakyti

Gražina

Puikūs agurkėliai gaunasi, tik aš dedu daugiau česnako
Atsakyti

MK

Labai skanu!! Tik druskos truputį daugiau reikia
Atsakyti
Žiedinio kopūsto kotletai
(3)
Bulvių ir burokėlių blynai su žalumynų padažu
(5)