Marinuoti agurkų griežinėliai pomidorų padaže žiemai

2023-08-10 Autorius Visko po trupinėlį

Marinuoti agurkų griežinėliai pomidorų padaže žiemai
Traškūs agurkai su rūgštele, tiesiog puiki agurkų mišrainė žiemai. Jai gaminti puikiai tinka ir peraugę agurkai. Jau daug metų gaminu tik šitaip ir niekada nieko nekeičiu. Labai mėgsta ne tik mano šeimos nariai, bet ir užsukę svečiai visada pagiria, kai paragauja! :) 

Iš nurodytų ingredientų kiekių man gavosi 10 - 0,5 litro stiklainių.

Ingredientai

    • agurkai: 5 kilogramų
    • pomidorų padažas: 0,5 litro
    • actas: 1 stiklinės
    • cukrus: 1 stiklinės
    • druska: 2 valgomųjų šaukštų
    • aliejus: 1 stiklinės
    • česnakas: 1 galvutės

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių agurkus supjaustome griežinėliais, o kurie per dideli prieš tai perpjauname per pusę.
  2. 2. Tada sudedame į puodą bei viską supilame ant viršaus.
  3. 3. Kai užverda, paverdame 5 minutes, sudedame susmulkintą česnaką ir dar 3 minutes paverdame, kol agurkai pradės keisti spalvą, bet ne ilgiau kaip 10 minučių.
  4. 4. Tuomet sudedame į stiklainius (kaitinti nereikia, tik gerai išplauti) bei sandariai uždarome. Skanaus!
  5. 5. Rekomendacija: Daugiau receptų žiemai rasite: Receptai žiemai.

Aušra

Naudingas
(1)
Man tai pats geriausias receptas metai iš metų. :)
Atsakyti

Rėnis

Naudingas
(1)
Ačiū. Einu gaminti.
Atsakyti

Daiva

Naudingas
(1)
Super
Atsakyti
Marinuoti agurkų griežinėliai pomidorų padaže žiemai

Gražina

Naudingas
(1)
Puikūs agurkėliai gaunasi, tik aš dedu daugiau česnako
Atsakyti

Laima

Naudingas
(1)
Labai skanu!!!
Atsakyti

MK

Naudingas
(0)
Labai skanu!! Tik druskos truputį daugiau reikia
Atsakyti

Atsakinėjama į Komentarą