Ganėtinai dažnai ne sezono metu naudoju konservuotus pomidorus savo sultyse (pvz., cannelloni su varške ir špinatais, čili sriubai, lazanijai, trintai pomidorų sriubai ir t. t.). Bevartydama knygą "Populiariausios konservų, naminio vyno, trauktinių receptūros", pagalvojau, kad kam čia pirkti, jeigu įmanoma savo turėti, vasarą šiek tiek pasidarbuoti ir žiemą ne į parduotuvę bėgti reikalui esant, o į rūsį. Nuostabus būdas žiemai "uždaryti" lietuviškus pomidorus. Tikrai ekologiška. :)
4. Tuomet tvirtus raudonus pomidorus užpilame su verdančiu vandeniu, kelias minutes palaikome, nupilame, užpilame su šaltu vandeniu, nupilame, nulupame odeles.
5. Sudedame į paruoštus stiklainius (galite nepjaustyti išvis, galite perpjauti tik perpus, galite susmulkinti ir kubeliais).
6. Tada užpilame su karštomis sultimis, pridengiame dangteliais, statome į puodą su karštu vandeniu ir, jam užvirus, kaitiname maždaug 15 minučių.
7. Ištraukę stiklainius sandariai uždarome bei apverčiame.
8. Laukiame žiemos ir skanaujame!
9. Rekomendacija: Daugiau receptų žiemai rasite: Receptai žiemai.
Atsiliepimai
Gražina
Atsakyti