Moliūgų mišrainė žiemai

2018-08-20 Autorius Visko po trupinėlį

Moliūgų mišrainė žiemai
Moliūgų mišrainė žiemai – tai spalvingas ir sveikas konservuotas patiekalas, kuriuo galima mėgautis šaltuoju metų laiku. Moliūgai ir paprikos verdami kartu su pomidorų padažu, actu ir aliejumi, kol įgauna švelnią tekstūrą ir skoniai susimaišo. Ši mišrainė pasižymi švelnia moliūgo saldumo, pomidorų padažo rūgštumo ir šiek tiek aštresnės paprikos skonio pusiausvyra.
Ši mišrainė puikiai tinka kaip garnyras prie mėsos ar žuvies patiekalų, taip pat kaip užkandis ant duonos. Moliūgų mišrainė – puikus būdas išsaugoti rudenines daržoves žiemai ir pasigaminti gaivių bei maistingų patiekalų bet kuriuo metu.

Daugiau idėjų kokių mišrainių paruošti žiemai galite rasti čia.
Daugiau idėjų ką pagaminti iš moliūgų galite rasti čia

Ingredientai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Moliūgą nuplauti, nulupti ir supjaustyti kubeliais. Tada paprikas išvalyti bei taipogi supjaustyti kubeliais. Viską sudėti į puodą, įberti druską, cukrų, supilti aliejų ir pomidorų padažą bei troškinti maždaug 40 minučių.
  2. 2. Supilti actą ir masę dar kartą užvirti.
  3. 3. Į iškaitintus stiklainius išpilstyti moliūgų mišrainę. Užsukti dangtelius, stiklainius užkloti šiltai ir palikti pilnai atvėsti.
  4. 4. Atvėsusią mišrainę rekomenduojama laikyti vėsiai, pavyzdžiui rūsyje.
Pomidorai su pomidorų pasta ir česnakais (atsargos žiemai)
(7)
Kimchi - kimči rauginti kopūstai korėjietiškai
(6)
Marinuoti agurkai su actu
(5)