Burokėlių mišrainė žiemai su morkomis, svogūnais ir obuoliais

2023-08-17 Autorius oSkanu.lt

Burokėlių mišrainė žiemai su morkomis, svogūnais ir obuoliais
Tokios burokėlių mišrainės žiemai su morkomis, svogūnais bei obuoliais aš pirmą kartą paragavau pas savo draugę. Man jos skonis labai patiko. Bet tuo kartu buvo daug svečių ir neturėjau progos pasiklausti recepto, tai ieškojau recepto internete, bet nieko panašaus neradau. Tai po kelių savaičių teko jai paskambinti ir paklausti jos, to auksinio recepto. Ir štai dabar Jis keliauja ir jūsų teismui, pamėginkite. :)

Ingredientai

    • burokėlių: 2 kilogramų
    • morkų: 2 kilogramų
    • svogūnų: 1 kilogramo
    • obuolių: 1,5 kilogramo (geriausia antaninių)
    • aliejaus: 500 mililitrų
    • kmynų: žiupsnelio
    • laurų lapų: 3
    • druskos: žiupsnelio (arba pagal skonį)
    • cukraus: žiupsnelio (arba pagal skonį)
    • juodųjų pipirų (žirneliais): žiupsnelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia nuplautus burokėlius bei morkas išverdame.
  2. 2. Išvirtus nulupame bei stambiai sutarkuojame.
  3. 3. Svogūnus nulupame ir smulkiai supjaustome.
  4. pjaustomas svogūnas
  5. 4. Tada puode įkaitiname aliejų, sumetame svogūnus ir apkepame.
  6. apkeptas svogūnas
  7. 5. Obuolius nuplauname.
  8. nuplaunami obuoliai
  9. 6. Obuolius sutarkuojame.
  10. 7. Į didoką puodą sukrečiame obuolius, svogūnus, burokėlius bei morkas.
  11. 8. Įmetame kelis laurų lapelius, pipirų žirnelius, pagardiname kmynais, druska ir cukrumi.
  12. 9. Ant mažos kaitros troškiname maždaug 15-20 minučių.
  13. 10. Ištroškintą mišrainę supilame į paruoštus stiklainius, dedame juos į puodą su vandeniu, pridengiame dangteliais bei kaitiname 15 minučių.
  14. 11. Pasiruoštus konservus sandariai uždarome. Skanaus!

Genovaite

Naudingas
(9)
Aciu,turetu but skanu
Atsakyti

Birutė

Naudingas
(5)
Jeigu viskas jau išvirta, tai kodėl dar reikia pasterizuoti? Gal užtektų sukrėsti į iškaitintus stiklainius ir sandariai uždaryti?
Atsakyti

Rima

Naudingas
(3)
Dariau ne kartą, labai skanu, bet pasterizuoti nebereikia

Alvida

Naudingas
(4)
labai skanu bet kaitint tikrai nereikia, aš tik stiklainius uždengiu kol ataušta
Atsakyti

Remi

Naudingas
(3)
Teisingai darote.

Stasys

Naudingas
(3)
Receptas labai geras , gaminsiu , tik nereikėtu 500 ml .aliejaus užtektu 100 ml ir man reiktu česnakų traiškytų kokias 5 skilteles mėgstu gaminti .
Atsakyti

Rasa

Naudingas
(1)
O morkas gal galima žalias aliejuje išvirti?
Atsakyti

Liuda

Naudingas
(1)
Aušros receptas - 4 kg burokėlių, 0.5 kg paprikos, 1 kg svogūnu, 60gr druskos, 200gr cukraus, 0.5 l aliejaus, 200g acto. Česnaką, pipirai, gali būti ir čili pipirų ir viskas gaminu is puses tu visu ingredientų ir viskas burokėliai virti svogūnus ir papriką pakepinti, viska sukrėsti i puodą užvirinti ir uždaryti stiklainius galima dar improvizuoti pridėti virtų pupelių ir obuolių ir taip toliau ko tik mėgstat. Skanaus.
Atsakyti

Alvyra

Naudingas
(0)
Aš darau panašiai, bet acto nededu, dedu pomidorų ir morkas dedu žalias, sterilizuoti nereikia
Atsakyti

pastabi

Naudingas
(0)
Aš morkas apkepu, bet neverdu ir nesterilizuoju, laikosi viskas gerai.
Atsakyti

Atsakinėjama į Komentarą

Korėjietiškos morkos pagal Beatą
(3)