Jeigu dar nežinote kaip tinkamiausiai marinuoti pomidorus žiemai, tai pabandykite tai padaryti tokiu būdu. Gausite fantastišką garnyrą prie antro patiekalo.
Iš vienos normos man gavosi 3 stiklainiai po 0,75 litro ir 1 stiklainis - 0,5 litro.
Želatina dedama prieš užsukant kai iškaista kur yra labai smulkus tiesiai i stiklainį, 5 1 mažą šaukštelį ir užsukus apvers ir tiek žinių
Atsakyti
Benjamina
Marinuoti pomidorai su želatina.
Neklaidinkite žmonių. Receptas ne visas pilnai parašytas. Jokiu būdu negalima tiek ilgai kaitinti pomidorų su želatina, nes ji vėliau nuo perkaitinimo nebesustings ir gausis pliurė. Pomidorai ar tai agurkai būtų plaukios vandenį ir visas darbas nueis šuniui ant uodegos. Be to nuo tokio ilgo virimo tiek pomidorai, tiek ir agurkai į košę sutiš. Tame recepte būtinai yra dedama keletas grūdelių gvazdikėlių, truputį cinamono lazdelės (jokiu būdu tik ne malto cinamono), kelių kvepiančių pipirų grudelių. O karčiųjų pipirų reikia būtent tik maltus tiesiog stiklainiuose ant kiekvienos pomidorų eilutės vos po truputėlį užbarstyti. Užvirus marinatui truputį pavirti, kad pritrauktų prieskonių, o po to per kelis sluoksnius marlės visą marinatą perkošti ir tuomet dėti ištirpintą želatiną. Šis receptas taip pat labai labai senas. Kiek pamenu apie 60 metų jam. Užaugome prie tokiu būdu konservuotų pomidorų, ar agurkų, savo vaikus užauginome prie tokio skanėsto ir anūkai užaugo šeimas sukūrė, o dabar patys taip konservuoja.
Atsakyti
Neringa Mikuckyte
Atsakyti
Janina
Atsakyti
Benjamina
Atsakyti