1. Tokiai vištai paruošti pagal šį receptą reikia: vištos, druskos, juodų maltų pipirų, paprikos, chmeli-suneli prieskonių, kalendros lapų, česnako bei vandens.
2. Pirmiausia vištą perpjauname išilgai per krūtinėlę.
3. Tada pasūdome ir pabarstome pipirais iš abiejų pusių.
4. Po to įkaitiname keptuvėje storu dugnu truputį aliejaus ir dedam ten vištą, paguldžiusios ją vidine dalimi žemyn.
5. Iš viršaus uždengiame vištą mažesnio diametro nei keptuvė lėkšte ir padedame ant jos svorį (pvz., puodą su vandeniu. Įsitikiname, kad jis stovi stabiliai). Tokiu būdu apkepame vištą iš abiejų pusių.
6. Per tą laiką, kol višta kepa, paruošiame padažą. Smulkiai sukapojame kalendros lapus ir česnako skilteles.
8. Apliejame vištą padažu, uždengiame vištą dangčiu arba ta pačia lėkšte. Troškiname ant mažos ugnies maždaug 7 minutes. Jei troškinsite po dangčiu, žalumynai ir česnakas gerai suminkštės. Aš mėgstu, kad jie būtų truputį švieži. Skanaus!