cukraus sirupas: 3 valgomųjų šaukštų (tinka ir medus, bet bus lipnesnės)
česnakas: 3 skiltelių
tarkuotas imbieras: 2 arbatinių šaukštelių
malti pipirai
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių į dubenį supilame balzaminį actą, sojos padažą bei cukraus sirupą (arba medų). Česnaką nulupame bei sutraiškome. Sudedame į marinatą. Nuluptą imbierą sutarkuojame bei taipogi įdedame į marinatą. Marinatą paskaniname maltais pipirais.
2. Tuomet vištienos blauzdeles nuplauname bei keliose vietose įstrižai įpjauname, kad marinatas geriau prasiskverbtų. Marinatą užpilame ant vištienos bei leidžiame pasimarinuoti mažiausiai 20 minučių (aš šį kartą marinavau per visą naktį).
3. Po to orkaitę įkaitiname iki 200 laipsnių temperatūros. Vištienos blauzdeles sudedame į kepimo indą vienu sluoksniu, užpilame marinatu bei kepame maždaug 60 minučių. Kelis kartus kepimo metu apverčiame blauzdeles ir palaistome marinatu.
4. Patiekdamos marinatą, kuriame kepė vištienos blauzdelės galite supilti į indelį bei patiekti šalia vištienos. Valgant labai gardu pamirkyti kiekvieną kąsnelį – skonis nuo to patampa intensyvesnis. Skanaus!
5. Rekomendacija: Daugiau vištienos blauzdelių receptų rasite: Vištienos blauzdelės.