Nerealaus skonio šokolado putėsių tortas su riešutų griliažu

2019-10-09 Autorius Skonio oazė

Nerealaus skonio šokolado putėsių tortas su riešutų griliažu

Ingredientai

    • šokoladiniai sausainiai: 200 gramų (arba sausi biskvitiniai trupiniai)
    • pakepinti lazdyno arba migdolų riešutai: 100 gramų
    • sviestas: 50 gramų (gali reikti koki 10-15 gramų daugiau)
    • brendis: 50 gramų
    Putėsiams:
    • grietinėlė: 400 mililitrų
    • juodas šokoladas: 400 gramų
    • cukrus: 100 gramų
    • kiaušinių baltymai: 2
    • tirpi kava: 1 valgomojo šaukšto su kaupu
    • brendis: pagal pageidavimą
    • želatina: 2 pilnų arbatinių šaukštelių
    Krokantui:
    • smulkinti migdolo arba lazdyno riešutai: 100 gramų (aš naudojau migdolus)
    • smulkus cukrus: 100 gramų
    • sviestas: 50 gramų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia sausainius ir riešutus susmulkiname (aš pati tiesiog viską blenderiuoju), sviestą ištirpiname ir įpilame į sausainius su riešutais.
  2. 2. Viską sumaišome, sudedame į formą, labai gerai prispaudžiame (tai galite padaryti bulvių grūstuvu arba stiklinės dugnu), pašlakstome brendžiu ir formą įdedame į šaldytuva porai valandų.
  3. 3. Patarimas: Į formą iš karto rekomenduoju įkloti servetėlę dekoratyvinę tortui, kad paskui lengviau būtų su ją perkelti į tortinę.
  4. 4. Tuomet šokoladą ir 200 mililitrų grietinėlės ištirpiname ant itin mažos ugnies nuolatos maišydamos, baltymus išplakame iki baltų putų, supilame kavą, cukrų, gerai išmaišome. Grietinėlę išplakame.
  5. 5. Šokoladą atsargiai išmaišome su baltymais (pradžioje gali šokoladą sutraukti, bet tai normalu). Baltyminę-šokoladinę masę sumaišome su grietinėle ir brendžiu (aš pati jau čia brendžio nebepilu, nes man tuomet jo būna per daug).
  6. 6. Želatiną ištirpiname verdančiame vandenyje, Vandens daug nereikia, tik tiek, kad želatina gerai ištirptų ir nebūtų tasi.
  7. 7. Viską išmaišome ir išpilame ant pagrindo. Laikome šaldytuve. Prieš patiekdamos viršų pabarstome krokantu.
  8. 8. Krokantas: Ištirpiname sviestą keptuvėje su storu dugnu, suberiame riešutus bei cukrų. Nuolatos maišydamos pakepintame kol bus auksinės spalvos. Išberiame ant sviestinio popieriaus ir leidžiame atvėsti. Kai atvės, su kočėlu sutrupiname, padarome smulkius trupinukus ir beriame ant torto viršaus. Skanaus!
  9. 9. Rekomendacija: Daugiau putėsių tortų receptų rasite: Putėsių tortai.
Raudono aksomo ir sūrio tortas Valentino dienai ar kitai šventei
(4)
Keto snickers tortas-pyragas su maskarpone be cukraus, be miltų
(1)
Kakavinis tortas "Juoda - balta"
(5)
Mangų - persikų tortas
(2)