Norvegiški avižiniai krekeriai

2018-10-29 Autorius Nekenčiu virtuvės

Norvegiški avižiniai krekeriai

Ingredientai

    • avižiniai dribsniai: 200 gramų (netinka greito paruošimo)
    • pienas: 200 mililitrų
    • sviestas: 100 gramų
    • cukrus: 25 gramų
    • druska: žiupsnio
    • kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
    • miltai: ~200 gramų (arba mažiau)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių piene ištirpiname sviestą, cukrų bei druską, užpilame ant avižinių dribsnių. Masę sutriname virtuviniu kombainu bei paliekame 60 minučių šaldytuve.
  2. 2. Tuomet miltus sumaišome su kepimo milteliais bei po truputį beriame į tešlą tiek, kad užsiminkytų kočiojama tešla. Tešlą iškočiojame plonai (maždaug 2-3 milimetrų), supjaustome arba išspaudžiame norimas formas. Dedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos, subadome šakute bei kepame iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 10-12 minučių.
  3. 3. Atvėsintus krekeriukus laikome sandariai uždarytus. Mėgaujamės!
  4. 4. Pastebėjimas: Skanūs tiek vieni, tiek su kokiu mėgstamu užtepu.
  5. 5. Rekomendacija: Daugiau vieno kąsnio užkandžių receptų rasite: Vieno kąsnio užkandžiai.
Užkandžių padėklas (lėkštė) - patarimai kaip jį sukurti!
(5)
Džiovintų grybų užtepėlė - paštetas
(4)