pusiau džiovintos figos: 400 gramų (idealiausia naudoti labai minkštas ar minkštesnes figas)
1 plonai nutarkuotos didelio apelsino geltonosios žuvies dalies (gerai nušveisto)
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia obuolius nulupkite, išpjaukite sėklalizdžius bei supjaustykite skiltelėmis. Tada užpilkite su cukrumi, gerai pakratykite bei palikite dviem paroms vėsesnėje vietoje.
2. Praėjus minėtajam laikui, obuolius gerai nusunkite, kuo kruopščiau nupilkite susidariusį sirupą bei jį užvirinkite. Virkite ant vidutinės ugnies, kol didžioji dalis nugaruoja bei lieka maždaug trečdalis. Tuomet suberkite obuolius bei nuolatos maišydamos mediniu šaukštu virkite, kol obuolienė ima tirštėti. Virimo pabaigoje sudėkite pasmulkintas figas (joms būtinai nupjaustykite kotelius), suberkite apelsino žievelę ir virkite, kol obuoliene perbraukus per puodo vidurį verdama masė nebesubėga.
3. Sukrėskite į kepimo popieriumi išklotus dubenėlius arba formeles, paspauskite, išlyginkite bei palikite atvėsti ir sustingti maždaug parai. Sustingusius sūriukus išimkite, nulupkite nuo jų popierių bei džiovinkite orkaitėje ar laikykite suvyniotus ant radiatorių, prie židinio ar panašiai. Skanaukite!