Orkaitėje iškepta kiaulienos sprandinė su daržovėmis - gaunasi labai minkšta, sultinga ir su šventinėmis apelsinų natomis. Tiesiog būtina paragauti kiekvienam mėsos mėgėjui, skonis tikrai nuostabus. Dalinuosi savo labai pamėgtu receptu su visais! :)
3. Apelsiną supjaustome griežinėliais, apdedame jais sprandinę ir susukame ją į maistinę plėvelę. Marinuojame 1-2 paras šaldytuve.
4. Prieš kepdami nuvalome marinatą ir įtriname kiaulienos sprandinę druska.
5. Kepame sprandinę iki 150 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje 1 valandą 45 minutes arba kol, įsmeigus į sprandinę pagaliuką, bėgs skaidrios sultys.
6. Iškepusią sprandinę išimame iš orkaitės, apdengiame folija ir leidžiame "pailsėti" mažiausiai 20 minučių.
7. Daržovių kepimas: Nuluptas daržoves supjaustome stambiais gabaliukais, sudedame į dubenį kartu su bulvėmis, apšlakstome aliejumi, pabarstome druska ir gerai išmaišome. Sudedame daržoves į skardą, kurioje kepa sprandinė, likus maždaug pusvalandžiui iki kepimo pabaigos. Skanaus!
8. Rekomendacija: Daugiau kiaulienos sprandinės receptų rasite: Kiaulienos sprandinė.
Aušra
Naudingas
(0)
Kepiau Velykoms tai turiu pripažinti, kad seniai tiek pagyrų iš šeimos buvau sulaukusi. Puikus receptas.
Atsakyti
Aušra
Atsakyti