Orkaitėje kepta lašiša

2017-10-17 Autorius Gamink Pats

Orkaitėje kepta lašiša

Ingredientai

    • lašiša: 1-1,2 kilogramo
    • citrinos: 1
    • imbieras: 50 gramų
    • raudonėlis: kelios šakelės
    • rozmarinas: kelio šakelės
    • sviestas: 100 gramų
    • grietinė: 150 gramų
    • bulvės: 500 gramų
    • saldžiosios bulvės: 500 gramų
    • druska
    • juodi maltieji pipirai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje grūstuvėje (arba smulkintuvu) sutrinkite imbierą, citrinos žievelę, citrinos sultis, žoleles, druską (2 šaukštelius) bei juodą pipirą.
  2. 2. Žuvį dėkite ant dvigubai perlenktos folijos bei ištrinkite (vidų bei išorę) prieskonių mišiniu. Į vidų bei ant viršaus dėkite kubeliais pasmulkintą sviestą (50 gramų). Žuvį susukite į foliją, kad kepant neišbėgtų susidariusios sultys. Kepkite maždaug 25-30 minučių.
  3. 3. Tam pačiam laikui įdėkite virti bulves (saldžiąsias bulves truputį pasmulkinkite) su druska. Į išvirtas bulves dėkite grietinę, sviestą, truputį pasūdykite bei sugrūskite iki piure masės. Žuvį išimkite iš folijos, viršuje peiliu arba žirklėmis padarykite plyšį. Žuvies odelė nusilups lengvai, todėl į lėkštę dedame filė gabaliukus, neužmirštame jų aplieti susidariusiomis sultimis. Skanaujame!

Atsakinėjama į Komentarą

Kepta lašišos filė
(4)
Lašišos kepsnys su perliniu kuskusu ir daržovėmis
(1)
Makaronų salotos su lašiša
(6)
Paprasta žuvienė su perlinėmis kruopomis iš lašišos rinkinio ar dalių
(6)