Autorius apie receptą
Šių kepsnelių tekstūra – išorėje traški, o viduje švelni ir aromatinga – pavergia net ir išrankiausius skonio receptorius. Sūdyta lašiša suteikia išraiškingo skonio, puikiai kontrastuojančio su švelniomis bulvėmis, o pridėjus šviežių ar džiovintų žalumynų patiekalas tampa dar kvapnesnis ir patrauklesnis. Kepsneliai puikiai dera su grietine,
jogurtiniu padažu arba tiesiog gaiviomis daržovėmis – tai universalus ir labai lengvai pritaikomas receptas kiekvienam skoniui.
Šis receptas ypač vertinamas dėl savo paprastumo ir greito paruošimo. Be to, daugelį ingredientų tikrai rasite savo šaldytuve ar spintelėje. Jei mėgstate iš anksto pasiruošti maisto – šiuos kepsnelius galima suformuoti anksčiau ir laikyti šaldytuve ar net šaldiklyje. Prieš patiekiant tereikės juos apkepti – paprasta ir patogu.
Reklama
Galimos ingredientų alternatyvos
- Bulves galima pakeisti saldžiomis bulvėmis, jei norisi šiek tiek saldesnio skonio arba daugiau maistingumo.
- Sūdytą lašišą galima keisti rūkyta lašiša, kepta lašiša ar net tunu, jei neturite lašišos po ranka.
- Kiaušinį galima pakeisti linų sėmenų ar chia sėklų „kiaušiniu“, jei patiekalas gaminamas be gyvūninės kilmės produktų.
- Vietoje džiūvėsėlių galima naudoti smulkintus kukurūzų dribsnius, avižinius dribsnius ar net grikių miltus – tai suteiks kepsneliams kitokį traškumą.
- Žalumynus galima keisti šviežiais petražolėmis, bazilikais ar net kalendra – svarbiausia, kad jie būtų aromatingi ir tiktų prie žuvies.
- Kepimui vietoj aliejaus galima naudoti sviestą arba ghee – tai suteiks sodresnio skonio.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai
- Bulves virkite su lupena – taip jos geriau išlaikys skonį ir tekstūrą.
- Leiskite virtoms bulvėms visiškai atvėsti prieš maišydami su kitais ingredientais – taip kepsneliai bus tvirtesni ir geriau išlaikys formą.
- Lašišą pjaustykite kuo smulkiau – taip ji tolygiai pasiskirstys visame mišinyje.
- Norėdami papildomo skonio, įmaišykite tarkuoto kietojo sūrio – pvz., parmezano.
- Kepkite ne per stiprioje kaitroje – taip kepsneliai iškeps tolygiai, neperdegs iš išorės ir išliks minkšti viduje.
- Jei kepsneliai per minkšti formavimui, įmaišykite dar šiek tiek džiūvėsėlių arba miltų.
Atsiliepimai
Danguolė
Atsakyti