Traškūs bulvių kepsneliai su lašiša

Autorius apie receptą

Šių kepsnelių tekstūra – išorėje traški, o viduje švelni ir aromatinga – pavergia net ir išrankiausius skonio receptorius. Sūdyta lašiša suteikia išraiškingo skonio, puikiai kontrastuojančio su švelniomis bulvėmis, o pridėjus šviežių ar džiovintų žalumynų patiekalas tampa dar kvapnesnis ir patrauklesnis. Kepsneliai puikiai dera su grietine, jogurtiniu padažu arba tiesiog gaiviomis daržovėmis – tai universalus ir labai lengvai pritaikomas receptas kiekvienam skoniui. 

Šis receptas ypač vertinamas dėl savo paprastumo ir greito paruošimo. Be to, daugelį ingredientų tikrai rasite savo šaldytuve ar spintelėje. Jei mėgstate iš anksto pasiruošti maisto – šiuos kepsnelius galima suformuoti anksčiau ir laikyti šaldytuve ar net šaldiklyje. Prieš patiekiant tereikės juos apkepti – paprasta ir patogu. 
Reklama

Galimos ingredientų alternatyvos

  • Bulves galima pakeisti saldžiomis bulvėmis, jei norisi šiek tiek saldesnio skonio arba daugiau maistingumo.
  • Sūdytą lašišą galima keisti rūkyta lašiša, kepta lašiša ar net tunu, jei neturite lašišos po ranka.
  • Kiaušinį galima pakeisti linų sėmenų ar chia sėklų „kiaušiniu“, jei patiekalas gaminamas be gyvūninės kilmės produktų.
  • Vietoje džiūvėsėlių galima naudoti smulkintus kukurūzų dribsnius, avižinius dribsnius ar net grikių miltus – tai suteiks kepsneliams kitokį traškumą.
  • Žalumynus galima keisti šviežiais petražolėmis, bazilikais ar net kalendra – svarbiausia, kad jie būtų aromatingi ir tiktų prie žuvies.
  • Kepimui vietoj aliejaus galima naudoti sviestą arba ghee – tai suteiks sodresnio skonio.


Reklama

Patiekalo gaminimo patarimai
 
  • Bulves virkite su lupena – taip jos geriau išlaikys skonį ir tekstūrą.
  • Leiskite virtoms bulvėms visiškai atvėsti prieš maišydami su kitais ingredientais – taip kepsneliai bus tvirtesni ir geriau išlaikys formą.
  • Lašišą pjaustykite kuo smulkiau – taip ji tolygiai pasiskirstys visame mišinyje.
  • Norėdami papildomo skonio, įmaišykite tarkuoto kietojo sūrio – pvz., parmezano.
  • Kepkite ne per stiprioje kaitroje – taip kepsneliai iškeps tolygiai, neperdegs iš išorės ir išliks minkšti viduje.
  • Jei kepsneliai per minkšti formavimui, įmaišykite dar šiek tiek džiūvėsėlių arba miltų.

Ingredientai

    • bulvės: 300 gramų
    • sūdyta lašiša: 150 gramų
    • kiaušiniai: 1
    • malti džiūvėsėliai: 3 šaukštų
    • miltai: 2 šaukštų
    • žalumynai (krapai, svogūnų laiškai, džiovinti špinatai)
    • druska
    • pipirai
    • aliejus (kepimui)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių išvirtas bulves sutriname su druska.
  2. 2. Tada lašišos file supjaustome nedideliais gabalėliais bei sumaišome su bulvėmis.
  3. 3. Tuomet į bulves su lašiša įmušame kiaušinį, suberiame miltus, suberiame susmulkintus žalumynus bei formuojame kepsnelius.
  4. 4. Po to kepsnelius apvoliojame džiūvėsėliuose bei kepame keptuvėje su aliejumi. Kepsneliai apkepa itin greitai bei pasidengia dailia auksine plutele.
  5. 5. Patiekiame su mėgstamu padažu ir skanaujame!

Atsiliepimai

Danguolė

Išbandžiau, pavyko iškarto. Labai puikiai gavosi. Be galo skanu, visi šeimos nariai šiems kepsneliams su lašiša skyrė tik aukščiausius ivertinimus. Labai staigiai dingo nuo stalo:D
Atsakyti
Skrudintos BBQ bulvės
(1)