Naminiai virtų bulvių didžkukuliai su mėsa

2025-03-10 Autorius oSkanu.lt

Naminiai virtų bulvių didžkukuliai su mėsa
Aš tikriausiai visą savo gyvenimą taip ir neapsispręsiu ar labiau mėgstu tradicinius cepelinus ar šiuos naminius virtų bulvių didžkukulius su mėsa. Tikriausiai viskas pagal tos dienos nuotaiką, kartais sugalvoju pasigaminti tokius, o kartais kitokius. 

Man asmeniškai skaniausia šiuos didžkukulius ruošti su virta triušiena, kurią išvirus aš sumalu. Triušiena yra lengva mėsa, todėl pavalgius patiekalas ne tiek daug apsunkina skrandį, kaip su kiaulienos ar jautienos faršu. Žinoma, jei po ranka neturite triušienos, drąsiai rinkitės savo pamėgtą mėsą.


Reklama

Patiekalo gaminimo patarimai 

  • Norint pasiekti tobulą didžkukulių tekstūrą, virkite bulves su lupenomis - taip jos neprisigeria vandens ir tešla bus tvirtesnė. Bulves maišykite tik kai jos atvės iki tokios temperatūros, kad galėtumėte jas liesti rankomis, nes karštos bulvės išskiria daug skysčių. 
  • Įdarui skirtą mėsą geriausia malti du kartus - taip ji taps puresnė ir minkštesnė. Jei naudojate naminį faršą, rekomenduojama į jį įmaišyti šiek tiek sviesto ar grietinėlės, kad įdaras būtų sultingesnis. 
  • Formuojant didžkukulius, rankas patepkite šaltu vandeniu - taip tešla mažiau lips prie pirštų ir darbas vyks greičiau. Verdant didžkukulius, vandens temperatūra neturėtų būti per aukšta - optimaliausia virimo temperatūra yra vidutinis karštis, kai vanduo burbuliuoja, bet ne kunkuliuoja. 

Ingredientai

    • virtos bulvės: 2 kilogramų
    • virta triušiena: 500 gramų (arba kitas mėgstamas faršas)
    • rūkyta šoninė: 150 gramų
    • kiaušiniai: 2
    • grybai: 150 gramų
    • krakmolas: 250 gramų
    • virtos morkos
    • svogūnai: 1
    • sultinys nuo mėsos
    • sviestas: 1 šaukšto
    • pipirai
    • druska

    Recepto paruošimas

  1. 1. Išverdame bulves ir morkas.
  2. 2. Bulves sutriname, suminkome kartu su kiaušiniais, krakmolu ir druska. Masė turi nelipti prie rankų.
  3. 3. Sumalame mėsą, morką, gerai išmaišome. Jei malta mėsa per kieta įpilame sultinio, beriame druskos, pipirų.
  4. 4. Svieste pakepiname smulkintą svogūną, sukratome į mėsą ir gerai išmaišome. Įdaras neturi būti kietas, lengvai varvėti nuo šakutės, bet sūrokas, jaustis pipirų aštrumas.
  5. 5. Formuojame didžkukulius. Dedame į verdantį pasūdytą vandenį ir verdame, iki iškils, tada dar 10 minučių.
  6. 6. Į stalą teikiame su kepta smulkinta rūkyta šonine, grybais ir svogūno padažu bei grietine. Pirštelius laižysite.

Genutė

Faršą dėti pakepintą ar žalią?,nes žalias ilgai virs ir cepelinai išird.
Atsakyti

Silvija

Parašyta, mėsa virta ir sumalta ...

Artūras

tik pakepinta, paruošta.

Tina

Aiškiai parašyta: virta

Nijolė.

Kam kiaušiniai į virtų bulvių cepelinų masę? Niekada nededu.
Atsakyti

Onute

Pirmą kartą matau tokį cepelinų receptą , kad dedami kiaušiniai
Atsakyti

Kiaušinis

Ir atsiranda tokių - nematei tai nematei, gal ir aš daug ko nematęs...yra ko čia girtis
Žemaičių blynai su vištiena ir sūriu
(11)
Durniukai su grybų padažu
(1)