Orkaitėje kepta lašiša su džiūvėsėlių plutele ir šparaginėmis pupelėmis

2021-03-04 Autorius Edita - Oditėlės blogas

Orkaitėje kepta lašiša su džiūvėsėlių plutele ir šparaginėmis pupelėmis
Tai labai paprastas būdas pagaminti lengvą bei skrandžio neapsunkinančią vakarienę iš lašišos orkaitėje. Prie šios lašišos kartu iškepsime šparagines pupelės, kurio čia tinka tiesiog idealiai.

Ingredientai

    • skystas medus: 2 arbatinių šaukštelių
    • Dižono garstyčios: 4 arbatinių šaukštelių
    • baltojo vyno actas: 3 valgomųjų šaukštų
    • alyvuogių aliejus: 0,5 puodelio
    • druska
    • juodieji pipirai
    • svogūnai: 1 (vid. dydžio)
    • šviežio batono trupiniai: 1 puodelio
    • lašišos filė: 4 gabaliukų
    • žaliosios šparaginės pupelės: 1 pundelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių pasiruošiame padažą, į indelį sudedame medų, garstyčias, supilame actą, alyvuogių aliejų, pagardiname druska bei juodaisiais pipirais ir viską gerai išplakame.
  2. 2. Tada svogūną supjaustome pusžiedžiais.
  3. 3. Sudedame svogūnus į skardą. Ant viršaus užpilame du šauktus padažo ir sumaišome.
  4. 4. Kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 5 minutes.
  5. 5. Blenderio pagalba susimalame šviežių batono trupinių (2-3 riekelės) ir įpilame vieną šauktą padažo. Išmaišome.
  6. 6. Tuomet ant lašišos gabaliukų užpilame vieną šaukštą padažo, paskirstome rankos pagalba ir ant viršaus dedame batono trupinius. Pagardiname šiek tiek druska bei juodaisiais pipirais.
  7. 7. Svogūnus kepimo skardoje šiek tiek pastumiame į šonus ir sudedame lašišą. Kepame orkaitėje maždaug 10 minučių.
  8. 8. Per tą laiką, pasūdytame vandenyje verdame šparagines pupeles maždaug 4 minutes, kad išliktų traškios.
  9. 9. Prieš dėdami į lėkštę šparagines pupeles gerai nuvarviname ir užpilame šiek tiek padažo. Patiekite kartu su iškepta lašiša ir skanaujame!
  10. 10. Rekomendacija: Daugiau lašišos receptų rasite: Lašišos receptai.
Teriyaki lašišos dubenėlis
(1)
Kepta lašišos filė
(4)
Grikių dubenėlis su lašiša
(1)