Orkaitėje keptas varškės sūris

2018-11-05 Autorius Debesijos

Orkaitėje keptas varškės sūris
Orkaitėje keptas varškės sūris – tai aromatingas ir gardus patiekalas, kuris puikiai tinka tiek kaip užkandis, tiek kaip pagrindinis patiekalas. Varškės sūris, pagardintas smulkintais česnakais ir mėgstamomis prieskoninėmis žolelėmis, kepant orkaitėje įgauna lengvą auksinį atspalvį ir išskirtinį skonį. Česnakų aromatas kartu su prieskoninėmis žolelėmis sukuria nepakartojamą aromatą, kuris džiugina su kiekvienu kąsniu.
Šis patiekalas puikiai dera su šviežia duona ar skrudintais skrebučiais, taip pat gali būti patiekiamas su salotomis arba skrudintomis daržovėmis. Orkaitėje keptas varškės sūris yra ne tik skanus, bet ir maistingas, suteikiantis sotumo jausmą, todėl puikiai tiks tiek pietums, tiek lengvai vakarienei. Taip pat tai puikus patiekalas, kurį galima įsidėti į pietų dėžutę ir neštis į darbą. 

Ingredientai

    • geros kokybės riebūs varškės sūriai: 1
    • aliejus: šlakelio
    • česnakas: 1 skiltelės
    • mėgiami prieskoniai
    • mėgstamos žolelės
    • druska

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių aliejų sumaišykite su prieskoniais, žolelėmis, smulkintu česnaku ir druska. Pasiruoštu mišiniu gerai įtrinkite sūrį ir įvilkusios į maišelį palikite vėsiai bent jau 60 minučių.
  2. 2. Po to marinuotą sūrį guldykite ant kepimo skardos bei dėkite į iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę maždaug 40-50 minučių.
  3. 3. Skanu ragauti tiek šiltą, tiek šaltą. Pasimėgaukit.:)

Monika

Labai mėgstam keptą sūrį. Šiandien kepsiu pati. Ačiū už receptą
Atsakyti

Jolita

As taip pat kepu, tik įsuku į foliją 15 min ir 15 min folija praskleidžiu, kad apskrustų. Pasaka!!!
Atsakyti