Orkaitėje kepti bananai su medumi

2025-05-06 Autorius oSkanu.lt

Orkaitėje kepti bananai su medumi
Kepti bananai tikriausiai daugeliui jau nėra jokia naujiena ir kiti jau spėjo išmėginti. O jeigu nespėjote atėjo laikas pasilepinti labai skanius desertuku. Jį labai pamėgo visa mano šeima. Kad pagamintum tokį desertą laiko tikrai daug neprireiks. O ir ingredientai nėra kažkuo išskirtiniai, pas daugelį randami namie. 

Jeigu turimas medus tirštas, tada kelias sekundes jį reikės pašildyti, kad suskystėtų ir būtų galima lengvai užpilti ant šiltų bananų.

Galimos ingredientų alternatyvos

  • Vietoje medaus galima naudoti klevų sirupą arba agavų sirupą.
  • Prieskonių mišinį galima pakeisti vien cinamonu arba įdėti šiek tiek vanilinio cukraus.
  • Smulkinti riešutai gali būti pakeisti migdolų drožlėmis arba pistacijomis.
  • Braškes galima pakeisti mėlynėmis, avietėmis arba šilauogėmis.
  • Citrinos sultis galima keisti laimo sultimis.


Reklama

Patiekalo gaminimo patarimai
 
  • Rinkitės gerai sunokusius, bet dar nepernokusius bananus – jie geriausiai karamelizuosis orkaitėje.
  • Jeigu medus yra labai tirštas, pašildykite jį keletą sekundžių mikrobangų krosnelėje, kad taptų skystesnis ir lengviau pasiskirstytų ant vaisių.
  • Kepimo metu stebėkite bananus, kad jie nesudegtų – kiekviena orkaitė gali kepti šiek tiek skirtingai.
  • Norint dar įdomesnio skonio, galima užlašinti šiek tiek romo arba apelsinų likerio prieš kepimą.
  • Patiekite su natūraliu jogurtu arba vaniliniais ledais – tai suteiks desertui dar daugiau skonio.

Ingredientai

    • bananai: 2
    • citrinos sultys: šlakelio
    • prieskonių mišinys kepiniams: žiupsnelio (arba cinamonas)
    • natūralus medus: 1 šaukšto
    • smulkinti riešutai: 1 šaukšto (kokie tik labiausiai patinka)
    • braškės: 1 šaukšto (arba kitokios uogos)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių bananus nuplauname.
  2. 2. Perpjauname nuplautus bananus pusiau.
  3. 3. Kepimo skardą ištiesiame su kepimo popieriumi
  4. 4. Sudedame bananus odele į apačią.
  5. 5. Pašlakstome citrinos sultimis ir užberiame prieskonių mišinio.
  6. 6. Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros.
  7. 7. Dedame kepimo skardą su bananais į orkaitę ir kepame maždaug 10-15 minučių.
  8. 8. Dar karštus bananus apšlakstome medumi, užberiame riešutais bei uogomis. Lepinamės!
Orkaitėje kepti bananai su medumi

Juzefa Tamosiuniene

Man viskas patinka receptai. Nuostabu
Atsakyti
Tobuli biskvito lakštai
(1)
Pipiriniai meduoliai - be galo aromatingi ir labai primena grybukus!
(1)