Kepti bananai tikriausiai daugeliui jau nėra jokia naujiena ir kiti jau spėjo išmėginti. O jeigu nespėjote atėjo laikas pasilepinti labai skanius desertuku. Jį labai pamėgo visa mano šeima. Kad pagamintum tokį desertą laiko tikrai daug neprireiks. O ir ingredientai nėra kažkuo išskirtiniai, pas daugelį randami namie.
Jeigu turimas medus tirštas, tada kelias sekundes jį reikės pašildyti, kad suskystėtų ir būtų galima lengvai užpilti ant šiltų bananų.
Galimos ingredientų alternatyvos
- Vietoje medaus galima naudoti klevų sirupą arba agavų sirupą.
- Prieskonių mišinį galima pakeisti vien cinamonu arba įdėti šiek tiek vanilinio cukraus.
- Smulkinti riešutai gali būti pakeisti migdolų drožlėmis arba pistacijomis.
- Braškes galima pakeisti mėlynėmis, avietėmis arba šilauogėmis.
- Citrinos sultis galima keisti laimo sultimis.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai
- Rinkitės gerai sunokusius, bet dar nepernokusius bananus – jie geriausiai karamelizuosis orkaitėje.
- Jeigu medus yra labai tirštas, pašildykite jį keletą sekundžių mikrobangų krosnelėje, kad taptų skystesnis ir lengviau pasiskirstytų ant vaisių.
- Kepimo metu stebėkite bananus, kad jie nesudegtų – kiekviena orkaitė gali kepti šiek tiek skirtingai.
- Norint dar įdomesnio skonio, galima užlašinti šiek tiek romo arba apelsinų likerio prieš kepimą.
- Patiekite su natūraliu jogurtu arba vaniliniais ledais – tai suteiks desertui dar daugiau skonio.
Juzefa Tamosiuniene
Atsakyti