Paįvairinkite kasdienybę grilyje keptais patiekalais - anties krūtinėlė su apelsinais!

2020-02-17 Autorius oSkanu.lt

Paįvairinkite kasdienybę grilyje keptais patiekalais - anties krūtinėlė su apelsinais!
Kartais maistas keptas namuose keptuvėje atsibosta ir norisi pasigaminti kažką kitokio. Tokiu atveju jums puikiai pasitarnauti gali kepsninė, šaunu, kad viena kepsninė gali atlikti net kelias funkcijas. Pavyzdžiui Big Green Egg kepsninėse galite grilinti, rūkyti, skrudinti ar kepti kaip orkaitėje, todėl galite savo maisto racioną gerokai paįvairinti. Vienas iš pagrindinių pliusų, jog kepsninėje keptas maistas gaunasi sveikas, natūraliai keptas, o  maisto produktai išsaugo savo vertę.

Kokybiškos kepsninės pasižymi sandarumu, jo dėka mėsa visada lieka minkšta bei sultinga, juk būtent tuo ir pasižymi kokybiški kepsniai. Kepimas kepsninėje leis pasimėgauti gaminimo malonumais gryname ore, o naudojamos medienos aromatas dar labiau paskanins keptą maistą.

Anties krūtinėlė su apelsinais

Antiena, patiekta su apelsinų padažu - nuostabus derinys. Šiame recepte padažo nereikia – paukštiena apelsino skonio įsigeria kepdama Big Green Egg kepsninėje. Greta dera troškinti raudonieji kopūstai su apelsinais ir keptos saldžiosios bulvės.

Anties mėsa tiesiog nuostabiai dera kartu su apelsinų padažu. Šiame recepte, dar geresnis variantas, padažo net nereikės, o paukštiena įsigers apelsino skonio kepdama Big Green Egg kepsninėje. Garnyrui idealiai tiks troškinti raudonieji kopūstai su apelsinais ir keptos saldžiosios bulvės.

Ingredientai

    Anties krūtinėlei:
    • 4 anties krūtinėlės filė
    • 1 apelsinas
    Garnyrui reikės:
    • 3 v. š. alyvuogių aliejaus
    • 2 a. š. malto cinamono
    • 5 pailgi šalotiniai svogūnėliai
    • 400 ml raudonojo vyno
    • 1 raudonasis kopūstas
    • kukurūzų krakmolo
    • ½ ryšelio laiškinių česnakų
    • 4 saldžiosios bulvės
    • 3 ekologiški apelsinai
    Reikalingi priedai:
    • Apvalus ketaus puodas
    • Ketaus grotelės
    • Dvigubas nuotolinis įsmeigiamas termometras

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš anksto pasiruoškite: Big Green Egg kepsninėje uždekite anglis, įdėkite groteles ir įkaitinkite iki 180 °C. Kuomet temperatūra bus beveik pasiekusi reikiamą uždėkite apvalų ketaus puodą, kad šis įkaistų.
  2. 2. Garnyrui skirtą raudonąjį kopūstą plonai supjaustykite, svogūnus nulupkite ir supjaustykite. Paimkite du apelsinus ir smulkia tarka nutarkuokite jų žievelę, tuomet apelsinus perpjaukite pusiau ir išspauskite sultis. Likusį apelsiną tiesiog supjaustykite stambiais gabalėliais.
  3. kopūstų garnyras
  4. 3. Aliejų įkaitinkite ketaus puode, įdėkite šalotinius svogūnėlius ir juo troškinkite apie vieną minutę. Raudonąjį kopūstą, apelsinų sultis, gabalėlius ir žieveles sudėkite į indą kartu su maltu cinamonu, viską užpilkite raudonuoju vynu. Ant grotelių, pakraštyje išdėliokite saldžiąsias bulves ir uždarykite kepsninę. Troškinkite kopūstus, o tuo tarpu saldžiąsias bulves kepkite apie 2 valandas, nepamirškite maždaug kas 30 apversti bulvių bei pamaišyti kopūstų.
  5. 4. Nedidelį kiekį kukurūzų krakmolo sumaišykite su vandeniu ir lėtai įmaišykite į troškinamus kopūstus, maišykite kol jie pasieks pageidaujamą konsistenciją. Vėliau palikite troškintis dar porai minučių.
  6. 5. Ketaus puodą išimkite kartu su saldžiosiomis bulvėmis ir kopūstais ir Big Green Egg kepsninės. Garnyrą pagal skonį pagardinkite druska, uždenkite dangčiu, kad neatvėstų. Ketaus plokštę uždėkite ant grotelių, atkreipkite dėmesį, kad rantyta pusė būtų į viršų, uždarykite kepsninės dangtį ir palikite 10 minučių įkaisti. Riebiają anties krūtinėlės dalį įpjaukite kryžmai, apelsiną padalykite į 8 riekeles.
  7. 6. Anties krūtinėlės filė išdėliokite ant grotelių mėsinga puse į apačią ir uždarykite kepsninės dangtį, kepkite maždaug 6 minutes.
  8. 7. Visas filė apverskite ir vieną iš jų įsmeikite termometro daviklį, ant visų gabalėlių uždėkite po porą apelsino riekelių ir uždarykite Big Green Egg kepsninės dangtį. Kepsninėje nustatykite 54 laipsnių temperatūrą ir kepkite paukštieną kol temperatūra mėsos viduje pasieks pageidaujamą lygį. Kol mėsa kepa laiškinius česnakus smulkiai sukapokite.
  9. 8. Kai temperatūra mėsoje pasieks 54 laipsnius anties krūtinėles išimkite iš kepsninės. Raudonuosius kopūstus pamaišykite dar kartą, saldžiąsias bulves perpjaukite pusiau ir pabarstykite susmulkintais laiškiniais česnakais, Anties krūtinėlę supjaustykite dailiomis riekelėmis ir patiekite kartu su saldžiomis bulvėmis bei troškintais kopūstais.

Atsakinėjama į Komentarą

Orkaitėje kepti aštrūs antienos petukai
(1)
Paštetas su antienos kepenėlėmis be brendžio
(4)
Mini užkandėlės su antienos paštetu ir džemu
(1)