Visuomet puikiai pavykstantis klasikinis moliūgo pyragas su kondensuotu pienu, malto imbiero miteliais ir tarkuotu muskatu. Kai tik yra galimybė, visada jį kepu. Šeimai jis labai patinka.
1. Iš pradžių tešlai sviestą įpjaustome mažais gabaliukais į miltus, beriame cukrų bei druską ir pertriname rankomis, kol sviestas pasiskleis tolygiai tarp miltų.
2. Įpilame vandens, kad tešla sukibtų bei būtų lengvai minkoma.
3. Tešlą susukame į maistinėlę plevelę bei atvėsiname šaldytuve maždaug 20 minučių
4. Įdarui keptą moliugą sutriname šakutės pagalba iki vientisumo.
5. Kiaušinius išplakame, kol gerai susimaišys trynys bei baltymas, pilame kondensuotą pieną, moliūgą ir prieskonius.
6. Tešlą iškočiojame ir įklojame į kepimo formą (aš pati dar apačioje įtiesiau kepimo popieriaus), ir supilame tešlą.
7. Kepame iki 175 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 45-55 minutes, kol centre pyragas nebus skystas.
8. Iškepusį pyragą atvėsiname.
9. Galite, jeigu norisi, papuošti plakta grietinėlė.
10. Atsipjaukite gabaliuką ir lepinkitės su mėgstamos kavos puodeliu!
11. Rekomendacija: Daugiau moliūgų pyragų receptų rasite: Moliūgų pyragai.
Aušra
Tikrai nuostabus moliūgų pyragas. Dažnai kepu ir niekada nenusiviliu. :)
Atsakyti
Aušra
Atsakyti