Paprastas trupininis pyragas su uogiene ir riešutais

2024-01-13 Autorius oSkanu.lt

Paprastas trupininis pyragas su uogiene ir riešutais
Jau esu rodžiusi kaip pagaminti labai skanų trupininį pyragą su uogiene ir jis iki šiol iš visų pyragų išlieka pats skaitomiausias mūsų portale. O šį kartą noriu parodyti dar vieną paprastą ir itin panašų pyragą, tik aš jį dar pagardinu riešutais. Jį tikrai sugebės paruošti kiekvienas, nes jis yra be galo paprastas. Tad jei norite pasilepinti, bet praleisti nedaug laiko virtuvėje ir tuo pačiu būti tikri, kad viskas pavyks, tai imkite šį receptą! 

Ingredientai

    • sviestas: 200 gramų
    • miltai: 400 gramų
    • cukrus: 200 gramų
    • rūgštesnė uogienė: 0,5-0,75 litro
    • riešutai: 1 saujos

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia iš sviesto, miltų bei cukraus suminkome tešlą.
  2. 2. Tešlą padaliname į dvi dalis bei atšaldome šaldytuve (maždaug porą valandų arba iki tol, kol kepsime). Galima šaldyti ir kameroje (maždaug pusvalandį).
  3. 3. Po to vieną dalį sutarkuojame bei suspaudžiame į kepimo indą, šitaip suformuodamos pyrago pagrindą.
  4. 4. Paskleidžiame pasirinktą uogienę. Man asmeniškai gardžiausia su juodųjų serbentų.
  5. 5. Tuomet ant viršaus sutarkuojame kitą dalį tešlos bei pabarstome riešutais. Riešutus aš įprastai šiek tiek pakepinu orkaitėje arba tiesiog keptuvėje, nulupu luobelę (jeigu lupasi) bei pasmulkinu (iki miltų sumalti nereikia). Man labai patinka su lazdynų, bet tinka migdolai arba kiti, kokių turite namie, net riešutų ir džiovintų vaisių mišiniai.
  6. 6. Paskui kepame iki 190 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 40-50 minučių (arba kol pilnai iškeps).
  7. 7. Pjaustome ir skanaujame!
Paprastas trupininis pyragas su uogiene ir riešutais

Atsakinėjama į Komentarą

Datulių pyragas su namine karamele
(2)
Beatos graikinių riešutų pyragas
(1)