1. Iš pradžių sausainius sutriname, užpilame su ištirpintu sviestu, paskirstome ant torto formos dugno (dugną išklojame su kepimo popieriumi), suspaudžiame bei padedame į šaldytuvą.
2. Tuomet želatiną užmerkiame, kaip nurodyta ant pakuotės.
3. Tada nuo 2 žalių citrinų nutarkuojame odelę, išspaudžiame iš visų citrinų sultis (kad susidarytų 150 mililitrų).
4. Trynius atskiriame nuo baltymų bei išplakame su kondensuotu pienu iki purios masės. Dedame citrinos žievelę, pilame sultis bei užkaičiame ant nedidelės ugnies, maišome ir kaitiname iki virimo, bet neužviriname.
5. Nuėmusios nuo ugnies įmaišome į ją ištirpintą želatiną, paliekame atvėsti (kai atvės, jei norisi, įmaišome maistinius dažus).
6. Kiaušinių baltymus išplakame su cukraus pudra iki standumo bei atsargiai įmaišome į atvėsusią tryniu, pieno ir citrinų masę.
7. Paskui supilame į torto formą ant sausainių pado bei dedame į šaldytuvą, kad sustingtų.
8. Ant viršaus užpilame žalios želė bei vėl dedame į šaldytuvą. Skanaujame!
9. Rekomendacija: Daugiau nekeptų tortų receptų rasite: Nekepti tortai.