Pavyko nuostabiai: Dešrainis kukurūzų tešloje arba kitaip corn dog

2019-11-25 Autorius oSkanu.lt

Pavyko nuostabiai: Dešrainis kukurūzų tešloje arba kitaip corn dog
Corn dog - tai visai kitoks dešrainis, nei esame įpratę, kai dešrelė yra kepama tešloje su kukurūzų miltais. Itin patogu, kad toks dešrainis yra kepamas ant medinio pagaliuko. Dešrainio bandelė būna šiek tiek saldoka, todėl jis tiesiog tirpsta burnoje. Rekomenduoju, visiems dešrainių mėgėjams nepagailėti šiek tiek laiko ir pasigaminti šiuos fantastiškus corn dog'us. 

Ingredientai

    5-6 dešrainiams:
    • kukurūzų miltai: 100 gramų
    • kvietiniai miltai: 80 gramų
    • cukrus: 20 gramų
    • kepimo milteliai: 0,5 šaukšto
    • druska: žiupsnelio
    • kiaušiniai: 1
    • pienas: 150 mililitrų
    • aliejus: 0,5 šaukšto
    • medus: 0,5 šaukšto
    • dešrelės: 5-6
    • mediniai pagaliukai: 5-6
    • aliejus (kepimui)
    • pomidoru padažas
    • garstyčios

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių sumaišome kukurūzų miltus, kvietinius miltus, cukrų, kepimo miltelius ir žiupsnelį druskos, tuomet supilame pieną, įmušame kiaušinį, aliejų bei medų.
  2. corn dogs ingredientai
  3. 2. Viską gerai išmaišome. Tešla turi gautis tiršta.
  4. corn dogs tešla
  5. 3. Kai jau tešla sumaišyta, suveriame dešreles ant pagaliukų ir įkaitiname aliejų kepimui. Jeigu norisi galima dešreles šiek tiek pakepti prieš veriant ant pagaliukų (aš taip ir padariau).
  6. dešrelės suvertos ant medinių pagaliukų
  7. 4. Tada tešlą perpilame į aukštą puodelį arba stiklinę, kad būtų patiems patogiau mirkyti dešreles.
  8. mirkytos corn dogs dešrelės tešloje
  9. 5. Dešreles pamirkytas tešloje verdame įkaitintame aliejuje, kol dešrainių bandelė pasidarys ruda, maždaug po kelias minutes kiekvienai pusei.
  10. 6. Nuvarviname arba nusausiname aliejaus perteklių nuo dešrainių ir nieko nelaukdamos skanaujame. Jeigu mėgstate ir norisi pagardiname pomidorų padažu bei garstyčiomis. Skanaus!
  11. patiektas corn dog dešrainis