Tai gali būti tiek nuostabus labai paprastai pagaminamas užkandis švenčių metu, tiek greitai paruošiami itin gardūs pusryčiai. Šaltai rūkyta šamo filė yra mūsų tikras šeimos atradimas. Pradėjome labai dažnai ją pirkti, nes skonis mums labai patinka. Neseniai pasakojau kaip kepiau šviežio šamo filė, o šį kartą rodau kaip ruošiu šaltai rūkytą. Tikiu, kad ir Jums ši žuvis greitai taps itin pamėgta ir mylima. Tad gaminkite drąsiai jau dabar! :)
1. Pirmiausia baltos duonos riekeles paskrudinkite skrudintuve.
2. Tada ant jų tepkite arba sviestą, arba majonezą.
3. Tuomet agurką, laiškinius svogūnus, kaparėlius ir alyvuoges ganėtinai smulkiai susmulkinkite, šitaip gausite tarsi "užtepėlę", kurią dėkite ant užteptos duonos.