1. Iš pradžių iš vakaro perplaukite perlines kruopas šaltu vandeniu bei užmerkite, kad brinktų per visą naktį. Taip grūdai pradeda dygimo procesą bei tampa vertingesni, tuo pačiu, ryte gaminimo laikas trumpesnis.
2. Tada ryte pakeičiame vandenį bei grūdus kartu su vandeniu (kas mėgsta skystesnę košę, santykis kruopų bei vandens turėtų būti 1:3, o kas mėgsta biresnę – 1:2) užvirkite.
3. Virkite maždaug 60 sekundžių, tuomet palikite brinkti. Kiek laiko truks brinkimas, priklauso nuo gaminamų porcijų kiekio, puodo bei viryklės tipo. Orientacinis laikas maždaug 20–30 minučių. Kruopos turi išlikti kramtomos konsistencijos.
4. Tuo tarpu kol kruopos brinksta, grybus bei svogūną supjaustykite, morkas sutarkuokite stambios tarkos pagalba.
5. Viską apkepinkite lydytame svieste.
6. Galiausiai išvirtas kruopas sumaišykite su pakepintomis daržovėmis bei grybais.
7. Jei reikia paskaninkite druska ir pipirais. Skanaukite!
Ištiesų, labai paprastas, lengvai pagaminamas, nereikalaujantis per daug pasiruošimo, receptas. Buvo tikrai skanu, o ir skrandis liko patenkintas.
Atsakyti
Urta
Atsakyti