1. Pradžioje mieles ištirpiname šiltame piene arba vandenyje. Suberiame miltus, sumaišytus su druska bei cukrumi, supilame aliejų bei užminkome tąsią ir vientisą tešlą. Ji turi nebelipti prie mūsų rankų. Pridengiame švariu rankšluosčiu bei paliekame apie 60-90 minučių pakilti.
2. Tuomet kai tešlos maždaug padvigubės, perminkome bei iškočiojame keturkampį arba stačiakampį lakštą, kurio storis turėtų būti apie 1–1,5 centimetro. Iš pomidorų pastos, aliejaus, prieskoninių žolelių bei vandens sumaišome gan tirštą padažą, juo aptepame tešlos lakšto paviršių. Išdėliojame itin plonais griežinėliais supjaustytą dešrą arba kumpį, viską pabarstome tarkuotu fermentiniu sūriu bei susukame ritinį. Tešlos kraštą sudrėkiname šaltu vandeniu bei švelniai prispaudžiame, kad gerai priliptų.
3. Supjaustome ritinį maždaug 2 centimetrų pločio griežinėliais, dedame juos į kepimo popieriumi išklotą skardą bei paliekame dar pusvalandį pakilti. Galiausiai kepame maždaug 10–15 minučių iki 225 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje, kol paviršius gražiai apskrus. Skanaujam!