druska: pagal skonį (aš dėjau 1 arbatinį šaukštelį)
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių pomidorus, nuplikius verdančiu vandeniu, nulupame. Susmulkiname čili pipiriukus ir česnaką.
2. Tuomet viską dedame į puodą, supilame cukrų, vanilinį cukrų bei verdame kol sutirštės. Nugriebiame putas. (Aš pati sublenderiavau viską verdant puodelyje).
3. Po to išpilstome į stiklainiukus bei sandariai uždarome. Skanaus!
4. Pastebėjimas: Pirmomis dienomis paragavus, atrodė, kad cukraus daugoka, bet po kokios savaitės jo beveik visai nebesijautė ir gavosi nuostabus džemas/padažas. Galiu teigti, kad gavosi gardus, tirštas, įdomus, aštriai kerpantis liežuvį, panašus į kinų restorano padažiuką.
5. Rekomendacija: Daugiau džemų receptų rasite: Džemai.