Prancūziškas keptas Brie sūrio desertas su mėlynėmis

2023-07-31 Autorius oSkanu.lt

Prancūziškas keptas Brie sūrio desertas su mėlynėmis
Brie sūris yra vienas iš pačių mėgstamiausių mano sūriu, tačiau neseniai sužinojau, kad jį galima patiekti ir kaip labai skanų desertą. Tokį receptą atradau vienoje prancūziškų receptų knygoje ir nusprendžiau išmėginti. Rezultatas pranoko visus anksčiau išsikeltus lūkesčius. Su šeima valgėm (gaminom jau tris kartus) ir pirštelius laižėm. Būtinai išmėginkite ir Jūs. Pažadu, kad patiks!

Ingredientai

    • brie sūrio: 125 gramų
    • mėlynių: dviejų trečdalių stiklinės
    • cukraus: 2 valgomųjų šaukštų
    • kiaušinių: 1-2
    • krakmolo: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • džiūvėsėlių
    • aliejaus (kepimui)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia mėlynes sutrinkite blenderiu ir pasaldinkite.
  2. 2. Pavirkite nedideliame puodelyje maždaug minutę ir sutirštinkite krakmolu, ištirpintu šaukšte šalto vandens.
  3. 3. Tada perkoškite per sietelį.
  4. 4. Suplakite kiaušinį ir į jį įpilkite porą šaukštų vandens, kad neputotų.
  5. 5. Sūrio gabaliukus apvoliokite kiaušinio plakinyje ir džiūvėsėliuose. Tai pakartokite tris kartus.
  6. 6. Kepkite įkaitintame aliejuje keptuvėje arba gruzdintuvėje, kol gražiai pagelsta.
  7. 7. Tuomet į desertines lėkštes pilkite arba gražiai palaistykite padažą, dėkite karštus Brie sūrio gabaliukus ir papuoškite šviežiomis mėlynėmis arba raudonųjų serbentų keke.
  8. 8. Patiekite ir skanaukite!
Krafinai | Receptas
(5)
Eklerai su karamelės ir aguonų kremu
(1)
Struffoli - Itališkas desertas
(1)