Pyragas "Negriukas" su varške

Ingredientai

    Pagrindinei tešlai:
    • miltai: 2 stiklinių
    • kiaušiniai: 4
    • margarinas: ~150-170 gramų (arba sviestas)
    • cukrus: 200-250 gramų (pagal skonį)
    • kakava: 6 valgomųjų šaukštų
    • vanduo: 10 valgomųjų šaukštų
    • kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
    Varškės masei:
    • varškė: 300 gramų
    • kiaušiniai: 1
    • sviestas: 2 valgomųjų šaukštų
    • grietinė: 3 valgomųjų šaukštų
    • cukrus: 4 valgomųjų šaukštų (arba kiek daugiau)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių margariną (arba sviestą) ištirpiname kartu su cukrumi, kakava bei 6 valgomaisiais šaukštais vandens. Užvirkite bei leiskite atvėsti. Tuomet kiaušinių trynius sumaišykite su miltais, kepimo milteliais, paruošta mase bei likusiu vandeniu. Išplakite kiaušinių baltymus bei sumaišykite su visa mase.
  2. 2. Tuomet sutrinkite visus varškės masės komponentus.
  3. 3. Kepimo formą ištepkite su riebalais bei sudėkite pagrindinę tešlą. Ant viršaus šaukštu dėkite varškės masės juostas. Kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 60 minučių. Skanaukite.:)
  4. 4. Rekomendacija: Daugiau pyragų su varške receptų rasite: Pyragai su varške.

Atsiliepimai

Naminis Kinder Delice pyragas-tortas
(1)
Avižinis varškės pyragas su uogiene pagal AML
(1)