Pyragas su popieriniais (alyviniais) obuoliais

Ingredientai

    • kambario temperatūros sviestas: 200 gramų
    • miltai: 380 gramų
    • kiaušinių tryniai: 2
    • kiaušinių baltymai: 1
    • kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
    • cukraus pudra: 60 gramų
    • malta vanilė: 1 arbatinio šaukštleio
    • druska: žiupsnelio
    • popieriniai (alyviniai) obuoliai: 700 gramų (išvalyti ir supjaustyti plonomis riekelėmis)
    • citrinos sultys: 2 valgomųjų šaukštų
    • cinamonas: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • maltas muskatas: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • avižiniai sausainiai: 80 gramų
    • cukrus: 100 gramų
    • kiaušinių baltymai: 1 (pyrago patepimui)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių sviestą išsukite iki purumo, įdėkite cukraus pudros, maltos vanilės, vieną kiaušinį bei vieno kiaušinio trynį, viską gerai išplakite. Po truputį įdėkite miltus persijotus su kepimo milteliais bei druska. Išminkykite tešlą. Tuomet gautą tešlą dalinkite į 2 dalis: viena turėtų būti trečdalis visos tešlos, kita – du trečdaliai. Didesne tešlos dalimi išklokite kepimo formos dugną bei sieneles. Subadykite ją šakute bei kepkite iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 10 minučių. Kitą tešlos dalį suvyniokite į maistinę plėvelę bei dėkite į šaldytuvą.
  2. 2. Tada nuvalytus bei supjaustytus obuolius išmaišykite su citrinos sultimis, cinamonu, maltais muskatais, cukrumi bei blenderiu susmulkintais sausainiais. Paruoštą įdarą dėkite ant paruošto pado, išlyginkite paviršių. Po to iš kitos tešlos dalies iškočiokite apskritimą, kurį dėkite ant pyrago įdaro, kraštus atsargiai sujunkite pirštais, viršų subadykite šakute ir vėl kepkite iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 15 minučių. Paskui pyrago viršų aptepkite kiaušinio baltymu bei kepkite iki 150 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 20 minučių. Prieš skanaudamos atvėsinkite. Lepinkitės!
  3. 3. Rekomendacija: Daugiau pyragų su obuoliais receptų rasite: Pyragai su obuoliais.
Pyragas su popieriniais (alyviniais) obuoliais
Pyragas su popieriniais (alyviniais) obuoliais
Trapios tešlos obuolių pyragas
(1)