1. Iš pradžių į kambario temperatūros pieną suberiame 2 valgomuosius šaukštus cukraus bei mieles; išmaišome, kol viskas ištirps. Pastatome šiltai maždaug 10-15 minučių, kad susidarytų "kepurėlė" iš mielių.
2. Tuomet į dubenį persijojame miltus bei sumaišome su druska. Sudedame mažais gabaliukais supjaustytą kambario temperatūros sviestą bei pirštais jį triname su miltais, kol susidarys trupinėliai. Kai jau susidarys mielių "kepurėlė", pieną su mielėmis supilame į miltus ir viską išmaišome.
3. Jei tešla dar labai lipni - įberiame daugiau miltų. Paminkome maždaug 3 minutes ir pusvalandį tešlą palaikome šaldytuve.
4. Po to, išėmusios tešlą iš šaldytuvo, imame dalį tešlos, iškočiojame maždaug 0,5 centimetro storio lakštą, supjaustome jį 2-3 centimetrų pločio juostelėmis ir apvyniojame jomis perpus perpjautаs dešreles (perpjautas išilgai).
5. Viršų aptepame plaktu kiaušiniu. Iškart kepame iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje, kol gražiai apskrus (maždaug 20-30 minučių). Skanaujame!
6. Rekomendacija: Daugiau pyragėlių receptų rasite: Pyragėliai.