Pyragėliai su žuvimi

Ingredientai

    • žuvies faršas: 400 gramų (naudota lašiša)
    • svogūnai: 1
    • malti pipirai: žiupsnelio
    • druska: žiupsnelio
    • kiaušiniai: 2
    • miltai: 1 kilogramo
    • vanduo: 2,5 stiklinės

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje žuvį bei svogūną sumalkite, muškite vieną kiaušinį, berkite prieskonius ir, jei faršas sausokas, įpilkite truputėlį vandens. Viską gerai išmaišykite bei atidėkite į šoną.
  2. 2. Tuomet į miltus muškite kitą kiaušinį, maišykite šaukštu bei pamažu pilkite vandenį. Kai viskas susimaišo bei šaukštas pradeda lipti, maišykite su rankomis. Iš pradžių lips prie rankų, bet dar pamaišius nustos. Po to išimkite iš dubens bei minkykite ant stalo. Palaikykite šaldytuve.
  3. 3. Tada išėmę iš šaldytuvo atgnybkite nedidelį tešlos gabalėlį bei plonai iškočiokite. Į vieną pusę dėkite žuvies masės bei uždengę kita puse tešlos kraštus sulipinkite.
  4. 4. Galiausiai dėkite į įkaitintą aliejų bei kepkite, kol iškepa. Skanaukite!
Troškinti žuvies kukuliai su morkų, porų ir grietinėlės padažu
(1)
Troškintas karpis
(2)
Tuno sevičė (ceviche)
(3)
Žiauriai skanus troškinys su žuvimi
(2)