Rabarbarų - braškių kompotas

2020-04-17 Autorius Odeta Kudopčenkienė - Samčio užrašai

Rabarbarų - braškių kompotas
Ganėtinai dažnai man būna, kad atsiradus vienam vaisiui arba daržovei, jo niekaip negaliu atsikratyti ir kiekvieną dieną vis kažką gaminu, nes noriu išbandyti viską. Šįkart man taip nutiko su rabarbaru. Vaikystėje aš jo visai nevalgydavai, net nežinau kodėl, bet dabar atsigriebiu.

Atėjo laikas ir rabarbarų-braškių kompoto gamybai, nes kai tik iš turgaus parsinešiau pirmą ryšulėlį gražių raudonų rabarbarų, vyras paklausė: o ar kompoto šį kartą išvirsi?

Kai oras nuostabus, mes atsigaiviname tokiu skaniu šaltu gėrimu.

Ingredientai

    • rabarbarai: 800 gramų (pas mane buvo raudoni)
    • braškės: 150 gramų
    • cukrus: 150 gramų (reguliuojame pagal savo skonį)
    • vanduo: 1,5 litro
    • citrinos sultys: šlakelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia rabarbarus nuplauname ir supjaustome maždaug 2-3 centimetrų griežinėliais.
  2. 2. Užpilame šaltu vandeniu, kad apsemtų ir atidedame į šoną maždaug 15-30 minučių.
  3. 3. Per tą laiką išverdame cukraus sirupą. Į puodą suberiame cukrų, užpilame vandeniu ir užviriname.
  4. 4. Po to nupilame nuo rabarbarų vandenį ir rabarbarus suberiame į cukraus sirupą.
  5. 5. Braškes nuplauname ir supjaustome perpus, sudedame į puodą.
  6. 6. Dar kartą užviriname ir nukeliame nuo viryklės.
  7. 7. Pertriname kompotą per sietelį, kad visi tirščiai pasišalintų (galima ir palikti, jei mėgstate), pagardiname citrinos sultimis.
  8. 8. Atšaldome ir skanaujame!
  9. atšaldytas rabarbarų - braškių kompotas
  10. 9. Patarimas: Kompoto gamybai galima naudoti ir kitokias uogas ar vaisius.
  11. 10. Rekomendacija: Daugiau kompotų receptų rasite: Kompotai.