Rauginti obuoliai žiemai

Autorius apie receptą

Įprastai aš naudoju antaninius obuolius, bet visai tinka ir kitos vėlyvosios veislės su kietu minkštimu: Simirenko renetas, džonatanas, snieginis kalvilis ar spartanas. Taip pat reiks bet kokio stiklinio, keraminio, emaliuoto arba medinio indo. Prieš įdedant obuolius, jį reikia išplauti su soda ir po to perlieti verdančiu vandeniu.

Ingredientai

    • obuoliai: 1,5 kilogramo
    • medus: 150 gramų
    • cinamonas: 3 lazdelių
    • druska: 0,5 valgomojo šaukšto
    • vanduo: 1 litro

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia paruošiame sūrymą. Į vandenį dedame druską ir cinamoną, užviriname, nuimame nuo ugnies.
  2. 2. Kai jau skystis atvės, dedame medų ir išmaišome.
  3. 3. Tada obuolius dedame į tinkamą indą.
  4. 4. Užpilame sūrymą, prispaudžiame svarmeniu, uždengiame dangčiu ir paliekame kambario temperatūroje maždaug 7-10 dienų.
  5. 5. Paskui talpą dedame į balkoną arba šaldytuvą mėnesiui. Skanaujame!
  6. 6. Rekomendacija: Daugiau receptų žiemai rasite: Receptai žiemai.
Rauginti obuoliai žiemai

Atsiliepimai

Naminiai lazanijos lakštai
(1)
Kepti ryžiai su kiaušiniu ir daržovėmis kinietiškai
(5)
Baklažanų lazanija su varške
(1)
Orkaitėje keptas kalafioras gabaliukais, su Buffalo padažu
(6)
Krabų mėsos ir špinatų užkepas - apkepas
(1)