Receptas: Makaronų lizdeliai grietinėlės padaže

Ingredientai

    • makaronų lizdeliai: 12
    • faršas: 300 gramų
    • svogūnai: 1
    • česnakas: 2 skiltelių
    • pomidorų padažas: 1 valgomojo šaukšto
    • garstyčios: 1 valgomojo šaukšto
    • mėgstami prieskoniai
    Padažui:
    • sviestas: 2 valgomųjų šaukštų
    • miltai: 1 valgomojo šaukšto
    • svogūnai: 1
    • garstyčios: 1 valgomojo šaukšto
    • grietinėlė: 3 valgomųjų šaukštų
    • česnakas: 3 skiltelių
    • tarkuotas fermentinis sūris: 100 gramų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Įdaras: Svogūną bei česnaką smulkiai supjaustykite, suberkite juos į maltą mėsą, įberkite prieskonių, sudėkite pomidorų padažą, garstyčias, druską bei viską gerai išmaišykite.
  2. 2. Padažas: Keptuvėje ištirpinkite sviestą bei jame apkepinkite smulkiai supjaustytą svogūną, suberkite miltus ir maišydamos kepkite dar maždaug 60 sekundžių. Sudėkite garstyčias, supilkite grietinėlę bei užvirkite.
  3. 3. Tuomet į paruoštą padažą dėkite įdarytus makaronus: ant lizdelių viršaus dėkite po šaukštą paruošto įdaro bei lengvai paspauskite.
  4. 4. Tada užbarstykite sūriu, o į keptuvę iki lizdelių viršaus pripilkite karšto vandens arba sultinio, suberkite stambiai sukapotą česnaką, prieskonių, uždenkite bei virkite maždaug 15-20 minučių. Skanaukite!
  5. 5. Pastebėjimas: Aš pati šį kartelį naudojau ne įprastus makaronus - lizdelius, o plačių juostelių lizdus su špinatais. Buvo itin gardu.
  6. 6. Rekomendacija: Daugiau makaronų lizdelių receptų rasite: Makaronų lizdeliai.

Atsiliepimai

Makaronai su jūros gėrybėmis ir grietinėle pagal Beatą
(2)
Mėsos kukuliai su makaronais
(7)
Makaronai su kreminiu tuno padažu
(2)
Noodles makaronų, daržovių ir sojos troškinys su pievagrybiais
(1)
Prancūziško daržovių troškinio užkepėlė su makaronais
(1)
Makaronai su plėšyta kiauliena
(3)