Receptas: Makaronų lizdeliai grietinėlės padaže

2018-05-29 Autorius SP Receptai

Receptas: Makaronų lizdeliai grietinėlės padaže

Ingredientai

    • makaronų lizdeliai: 12
    • faršas: 300 gramų
    • svogūnai: 1
    • česnakas: 2 skiltelių
    • pomidorų padažas: 1 valgomojo šaukšto
    • garstyčios: 1 valgomojo šaukšto
    • mėgstami prieskoniai
    Padažui:
    • sviestas: 2 valgomųjų šaukštų
    • miltai: 1 valgomojo šaukšto
    • svogūnai: 1
    • garstyčios: 1 valgomojo šaukšto
    • grietinėlė: 3 valgomųjų šaukštų
    • česnakas: 3 skiltelių
    • tarkuotas fermentinis sūris: 100 gramų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Įdaras: Svogūną bei česnaką smulkiai supjaustykite, suberkite juos į maltą mėsą, įberkite prieskonių, sudėkite pomidorų padažą, garstyčias, druską bei viską gerai išmaišykite.
  2. 2. Padažas: Keptuvėje ištirpinkite sviestą bei jame apkepinkite smulkiai supjaustytą svogūną, suberkite miltus ir maišydamos kepkite dar maždaug 60 sekundžių. Sudėkite garstyčias, supilkite grietinėlę bei užvirkite.
  3. 3. Tuomet į paruoštą padažą dėkite įdarytus makaronus: ant lizdelių viršaus dėkite po šaukštą paruošto įdaro bei lengvai paspauskite.
  4. 4. Tada užbarstykite sūriu, o į keptuvę iki lizdelių viršaus pripilkite karšto vandens arba sultinio, suberkite stambiai sukapotą česnaką, prieskonių, uždenkite bei virkite maždaug 15-20 minučių. Skanaukite!
  5. 5. Pastebėjimas: Aš pati šį kartelį naudojau ne įprastus makaronus - lizdelius, o plačių juostelių lizdus su špinatais. Buvo itin gardu.
  6. 6. Rekomendacija: Daugiau makaronų lizdelių receptų rasite: Makaronų lizdeliai.
Makaronai su lašiša ir krevetėmis
(1)