Receptas: Nekeptas tortas su braškėmis

Ingredientai

    • braškių: 1 kilogramo (tinka ir šaldytos)
    • biskvito: 300 gramų
    • grietinės: 500 gramų
    • grietinėlė arba pienas: 200 gramų
    • želatinos: 3 kupinų valgomųjų šaukštų
    • cukraus: 1-1,5 stiklinės
    • virinto atvėsinto vandens: 1 stiklinės

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių biskvitą supjaustome dideliais kubeliais. Sluoksniuojame biskvito gabaliukus bei braškes į formą.
  2. 2. Tuomet želatiną užmerkiame virintame vandenyje bei išbrinkiname. Grietinę (galite keisti į jogurtą), grietinėlę bei cukrų (galite keisti į cukraus pudrą) išplakame mikseriu. Išbrinkusią želatiną ištirpiname karšto vandens vonelėje bei atvėsinus supilame į išplaktą grietinę.
  3. 3. Išmaišę supilame ant sluoksniuoto biskvito su braškėmis bei vienodai paskirstome.
  4. 4. Tada ant viršaus išdėliojame likusias braškes, papuošiame mėtų arba melisų lapeliais.
  5. 5. Dedame į šaldytuvą, kad gerai sustingtų. Skanaujame!
  6. 6. Pastebėjimas: Šį kartą naudojau šaldytas braškes, bet su šviežiomis ir skaniau ir atrodo viskas gražiau.

Atsiliepimai

Morenginis tortas su šokoladu ir apelsinų kremu
(4)
Kavos tortas su biskvitu ir šokoladiniu glajumi
(1)
Aguonų tortas su maskarpone
(6)