1. Pastebėjimas: Iš nurodytų ingredientų kiekio gaunasi vos 16 centimetrų skersmens, bet ganėtinai aukštas tortukas. Jeigu norisi didesnio skersmens, tešlą daliname į 6, o ne 12 dalių, arba ingredientų kiekį padvigubiname.
2. Iš pradžių sviestą viename inde ištirpinkite su medumi, cukrumi bei pienu. Palikite pravėsti. Tada įmaišykite paplaktą kiaušinį, druską ir kepimo miltelius. Po truputį suberkite miltus. Išminkykite minkštą bei elastingą tešlos rutulį, apdenkite švariu rankšluostėliu ir maždaug 15 minučių palikite pastovėti šiltai. Tešlą padalinkite į 12 lygių dalių. Kiekvieną iškočiokite į apvalų, maždaug lietinio blyno plonumo, lakštą (šiek tiek didesnį, nei 16 centimetrų skersmens) ir dėkite į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių temperatūros. Kepkite, kol ima ruduoti bei lygiai apipjaustykite dar karšto skritulio kraštus. Nupjautus kraštelius atsidėkite trupiniams.
3. Tuomet želė miltelius užpilkite su verdančiu vandeniu, kad vos apsemtų bei maišykite iki vientisos masės, kol ištirpsta, palikite pravėsti (jeigu ruošiant kremą želė pradės stingti, kelias sekundes pašildykite mikrobangėje, kad išsileistų). Šaltą grietinėlę plakite, kol suputoja, po to suberkite cukraus pudrą, vanilinį cukrų bei toliau plakite iki standumo. Įmaišykite kambario temperatūros grietinę bei skystą želė. Kremą kelioms minutėms pastatykite į šaldytuvą, kad šiek tiek sutvirtėtų. Sutepkite tortą. Papuoškite tuo pačiu kremu bei nupjautų medaus lakštų trupinukais. Ragaukite kitą dieną. Skanaus!
4. Pastebėjimas: Toks jausmas, kad tortas nesensta, kasdien darosi vis skanesnis!
Jolanta
Tesla gavosi labai skysta, teko miltu dadeti, ir nemazai, kad galetum tesla kocioti
Atsakyti
Alma
Atrodo labai skaniai norisi išmėginti, bet ar tikrai reikia tiek daug pieno į tešlą ?
Atsakyti
Jolanta
Atsakyti
Alma
Atsakyti