1. Iš pradžių kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynų bei išplakite juos su žiupsneliu druskos ir cukrumi iki standžių putų.
2. Tuomet po vieną įdėkite kiaušinio trynius pamažu maišydamos. Palaipsniui įberkite miltus persijotus su kepimo milteliais.
3. Tada obuolius nulupkite bei sutarkuokite burokinės tarkos pagalba. Įdėkite vanilinio cukraus bei cinamono, išmaišykite.
4. Po to sudėkite į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą. Ant viršaus paskirstykite paruoštą tešlą bei kepkite iki 175 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 30-40 minučių.
5. Iškepusį ištraukite iš orkaitės bei leiskite šiek tiek atvėsti. Apverskite pyragą taip, kad viršuje būtų obuolių sluoksnis. Nuimkite kepimo popierių bei suvyniokite pyragą į vyniotinį, palikite atvėsti.
6. Į puodą sudėkite šokoladą bei grietinę, kaitinkite ant mažos ugnies, nuolatos maišydamos, kol masė taps vienalytė. Paruoštą masę paskirstykite ant vyniotinio. Mėgaukitės!
7. Rekomendacija: Daugiau vyniotinių receptų rasite: Vyniotiniai.