Ridikėlių salotos su kepta feta

2019-03-15 Autorius Odeta Kudopčenkienė - Samčio užrašai

Ridikėlių salotos su kepta feta

Ingredientai

    • ridikėliai: 15 (nedidelių)
    • ilgavaisiai agurkai: 1 (arba 3 mažiukai)
    • mėta: kelių šakelių
    • rukola: 2 saujų
    • fetos sūris: 200 gramų
    • džiovintas čiobrelis: 1 šaukštelio
    • česnakas: 1 skiltelės
    • alyvuogių aliejus: 1 šaukšto
    • citrinos sultys: šlakelio
    • malti juodieji pipirai
    • druska

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia išspaudžiame česnaką bei sumaišome su džiovintu čiobreliu, citrinos sultimis, alyvuogių aliejumi ir maltais pipirais.
  2. 2. Tuomet fetos sūrį įdedame į nedidelę kepimo skardelę bei apliejame sumaišytu mišiniu. Dedame skardelę į orkaitę bei kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 10 minučių.
  3. 3. Tada į lėkštes dėkite rukolos, po to ant viršaus puselėmis supjaustytus agurkus, ridikėlius plonais griežinėliais, dedame mėtų lapelius.
  4. 4. Fetos sūrį perpjauname pusiau bei uždedame ant salotų viršaus. Pagardiname druska. Patiekiame ir skanaujame!
  5. 5. Rekomendacija: Daugiau ridikėlių salotų receptų rasite: Ridikėlių salotos.
Kalafiorų salotos su sojos padažu
(3)
Keptų grybų salotos su lazdynų riešutais
(2)