Saldinto sutirštinto pieno sausainiai

2017-11-10 Autorius oSkanu.lt

Saldinto sutirštinto pieno sausainiai

Ingredientai

    • miltai: 250 gramų
    • kepimo milteliai: 1 šaukštelio
    • druska: žiupsnelio
    • vanilinis cukrus: 1 šaukštelio
    • šaltas sviestas: 150 gramų
    • saldintas sutirštintas pienas: 175 gramų (~0,5 skardinės)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia miltus sumaišykite su kepimo milteliais, druska bei vaniliniu cukrumi.
  2. 2. Tuomet į miltų mišinį gabaliukais įpjaustykite sviestą bei kapokite arba trinkite, kol susidaro drėgni trupiniai (tai galite daryti ir virtuvės kombainu).
  3. 3. Tada įmaišykite saldintą sutirštintą pieną bei gerai išminkykite tešlą. Tešla turi gautis minkšta bei elastinga (jei atrodo truputį per šlapia, įberiame žiupsnį miltų, tik nepadarome per kietos).
  4. 4. Po to suformuokite tešlos rutulį, apvyniokite plėvele bei 60 minučių dėkite į šaldytuvą.
  5. 5. Paskui tešlą iškočiokite (maždaug 3–4 milimetrų storio sluoksniu) bei išspauskite norimos formos sausainius. Juos atsargiai (tešla minkšta, lengviau pakeliama nuo stalo paviršiaus peiliu) sudėkite ant su kepimo popieriumi išklotos skardos. Viršų galite patepti kiaušinio plakiniu.
  6. 6. Kepkite iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje, kol sausainiai truputį paruduoja. Storesni keps maždaug 10–12 minučių, ploniau kočiotiems pilnai užteks apie 7–10 minučių. Per plonai iškočioti sausainiai greitai svyla, todėl būtinai stebėkite. Skanaus!
Saldinto sutirštinto pieno sausainiai
Saldinto sutirštinto pieno sausainiai
Sveiki kalėdiniai sausainiai
(1)