1. 1 metodas kukurūzų spraginimui: Su gabaliuku sviesto (arba ir be jo) pakepinkite karščiui atspariame dubenyje, pridengtu lėkšte mikrobangų krosnelėje.
2. 2 metodas kukurūzų spraginimui: Su šlakeliu aliejaus kaitinkite puodą. Kai puodas įkais suberkite kukurūzus ir sumažinus kaitrą, uždengus dangčiu kaitinkite, vis papurtant puodą.
3. Karamelei dideliame puode suberkite cukrų ir užpilkite vandeniu.
4. Kaitinkite, kol cukrus ištirps ir karamelė įgaus šviesią medaus spalvą, iškart išjunkite kaitrą.
5. Suberkite sodą ir išmaišykite, berkite sprangintus kukurūzus ir permaišykite.
6. Karamelė stipriai suputos ir taip bus lengviau tolygiai padengti kukurūzus.
8. Nedelsiant tiekite, arba laikyti hermetiškame inde. Vėsdama karamelė taps tarški ir spragėsiai vieni su kitais sukibs, tad dedant į dubenį reikėtų atskirti kiek vienus nuo kitų. Skanaus.