Ar ir Jūs kaip ir aš nežinote kas yra tamarindas? Aš iki šiol tikrai nežinojau ir net nebuvau (tikriausiai) ragavusi. Tai toks ganėtinai keistas vaisius, savo išore kiek panašus į žemės riešutą su kevalu, o minkštimu į datulę. Tik skonis nėra toks saldus, o net kiek rūgštokas. Trumpai tariant, toks keistas daiktas.
Ir nors šiam saldainių receptui beveik nieko daugiau nereikia, ir tarsi nėra ką rašyti, gerokai užtruksite kol tamarindus išlukštensite - reikia nulupti kevalą, tada išimti minkštimą, kuris itin limpa prie rankų ir būtinai išrinkti sėklas, nes jos tokio kietumo, kad... jei netyčia kokia sėkla lieka - iškyla rimtas pavojus dantims... Tačiau saldainiai gaunasi tikrai labai skanūs. Pamėginkite!:)