Minkšta bananų duona su cinamonu ir šokolado gabaliukais

2025-01-23 Autorius oSkanu.lt

Minkšta bananų duona su cinamonu ir šokolado gabaliukais
Bananų duona – tai ne tik skanus desertas, bet ir puikus būdas panaudoti pernokusius bananus. Šis kepinys yra minkštas, drėgnas ir aromatingas, puikiai tinkantis tiek pusryčiams, tiek popietės arbatai. Be to, jį lengva praturtinti įvairiais priedais, tokiais kaip riešutai ar šokoladas, suteikiant kiekvienam kąsniui naujų skonių.

Galimos ingredientų alternatyvos:

  • Miltai: vietoj kvietinių miltų galite naudoti pilno grūdo, avižinius ar grikių miltus, tačiau kepinio tekstūra gali šiek tiek skirtis.
  • Cukrus: rudąjį cukrų galima pakeisti kokosų cukrumi arba eritritoliu, jei norite sumažinti kalorijų kiekį.
  • Sviestas: vietoj sviesto tinka kokosų aliejus arba augalinis aliejus.
  • Kiaušiniai: jei nevartojate kiaušinių, juos galite pakeisti linų sėmenų "kiaušiniais" (1 valgomasis šaukštas maltų linų sėmenų + 3 valgomieji šaukštai vandens, palikti brinkti 10 minučių).

Patiekalo gaminimo patarimai:

  • Naudokite labai prinokusius bananus – jie suteiks daugiau saldumo ir drėgmės kepiniui.
  • Nepersistenkite maišydami tešlą; permaišius ji gali tapti kieta.
  • Pridėkite mėgstamų priedų, tokių kaip riešutai, džiovinti vaisiai ar šokolado gabaliukai, kad suteiktumėte duonai papildomo skonio.

Kalorijos:

  • Iš viso: apie 1760 kcal
  • Porcijoje (1/10 kepalo): apie 176 kcal

Ingredientai

    • Kiaušinis: 1 vnt.
    • Kvietiniai miltai: 240 g
    • Prinokę bananai: 360 g (apie 3 vnt.)
    • Augalinis aliejus: 55 g (apie 1/4 stiklinės)
    • Eritritolis: 70 g (apie 1/3 stiklinės)
    • Kepimo soda: 1 arbatinis šaukštelis
    • Cinamonas: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • Šokolado lašeliai (arba smulkintas šokoladas): pagal skonį

    Recepto paruošimas

  1. 1. Įkaitinkite orkaitę iki 180°C temperatūros.
  2. 2. Bananus sutrinkite šakute iki vientisos masės.
  3. 3. Dubenyje sumaišykite sutrintus bananus, kiaušinį, aliejų ir eritritolį, kol masė taps vienalytė.
  4. 4. Atskirame inde sumaišykite miltus, kepimo sodą ir cinamoną.
  5. 5. Sausus ingredientus palaipsniui įmaišykite į bananų mišinį, maišydami, kol neliks sausų miltų.
  6. 6. Jei norite, įmaišykite šokolado lašelius ar smulkintą šokoladą.
  7. 7. Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi arba patepkite riebalais. Supilkite paruoštą tešlą į formą ir tolygiai paskirstykite.
  8. 8. Pašaukite į įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 40 minučių, kol viršus taps auksinės spalvos, o įsmeigtas medinis pagaliukas išlįs švarus.
  9. 9. Išimkite iš orkaitės ir leiskite atvėsti formoje apie 10 minučių, tuomet išimkite iš formos ir visiškai atvėsinkite ant grotelių.
  10. 10. Santrauka: Ši bananų duona yra puikus pasirinkimas norintiems pasimėgauti sveikesniu desertu. Naudojant eritritolį vietoj cukraus sumažinamas kalorijų kiekis, o prinokę bananai suteikia natūralų saldumą ir drėgmę. Patiekite su puodeliu arbatos ar kavos ir mėgaukitės šiuo gardžiu kepiniu!
Minkšta bananų duona su cinamonu ir šokolado gabaliukais
Minkšta bananų duona su cinamonu ir šokolado gabaliukais
Minkšta bananų duona su cinamonu ir šokolado gabaliukais
Uogų cobbler (kobleris) pyragas
(6)