Dalinuosi receptu, kuris buvo gaminamas mano dukros prašymu. Ji pamatė receptą vienoje knygoje ir pareiškė, kad šiandien nori tokios vakarienės. Na nori, tai nori, valgyti visi turime, o kitos idėjos dar nebuvo, tad pasiūlyta idėja puikiai tiko. Apie ši patiekalą galiu pasakyti tik tiek, kad tai be proto skanus, ganėtinai greitai pagaminamas patiekalas. Labai sužavėjo mane tai, kad orkaitėje keptos saldžiarūgštės vištienos dar nebuvau valgiusi, o medaus ir sojų padažas, buvo tiesiog idealus, nuostabiai tiko mūsų šeimos... Fantastiškas patiekalas ne tik savaitgaliui, bet ir paprastai vakarienei... Imkite receptą ir pradedam gaminti jau dabar! :)
Reklama
Galimos ingredientų alternatyvos
- Vištienos krūtinėlę galima pakeisti vištienos šlaunelėmis be kaulų, kurios bus dar sultingesnės.
- Bulvių krakmolą galima pakeisti kukurūzų krakmolu arba universaliais miltais (tačiau tada traškumas gali šiek tiek skirtis).
- Medų galima pakeisti klevų sirupu arba agavos sirupu, jei norite kitokio saldumo atspalvio.
- Balto vyno actą galima pakeisti obuolių actu arba ryžių actu.
- Sojos padažą galima pakeisti tamari padažu (tiks ir vegetarams) arba kokosų aminais (jei vengiate glitimo).
- Pomidorų padažą galima pakeisti kečupu arba pomidorų pasta, sumaišyta su trupučiu vandens.
- Prie ryžių galima patiekti ir kitus garnyrus - pvz. makaronus arba keptus daržovių mišinius.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai Norėdami pasiekti geriausią rezultatą, atkreipkite dėmesį į šiuos patarimus:
- Vištieną supjaustykite vienodo dydžio gabaliukais, kad ji iškeptų tolygiai.
- Prieš apibarstant krakmolu, vištieną nusausinkite popieriniu rankšluosčiu, taip krakmolas geriau prilips.
- Aliejų keptuvėje įkaitinkite gerai, kad vištiena greitai apskrustų ir viduje išliktų sultinga.
- Padažą ruoškite iš anksto, kad visi skoniai spėtų susijungti.
- Kepimo skardoje vištieną išdėliokite vienu sluoksniu, nesugrūskite, kad visa vištiena vienodai iškeptų.
- Jei mėgstate aštresnį skonį, į padažą galite įdėti trupučiuką čili pipirų ar aitriųjų paprikų.
- Prieš patiekiant, patiekalą galite pabarstyti smulkintais žalumynais arba sezamo sėklomis.
As- gima
Atsakyti
Miki
Irena
Atsakyti
Aš
Atsakyti
Virginija
Atsakyti
nana
Santa
Atsakyti
Staselė
Atsakyti
Grazutė
Atsakyti
Mėgėja's
Mėgėja's
Atsakyti
Vilma
Atsakyti