Salotos: Špinatų lapeliai su braškėmis ir anakardžiais

2018-06-27 Autorius Mukatanas

Salotos: Špinatų lapeliai su braškėmis ir anakardžiais

Ingredientai

    • jaunų špinatų lapeliai: 1 didelės saujos
    • braškės: 1 saujos (~100 gramų)
    • anakardžiai: 1 saujos (~50 gramų)
    • skystas medus: 0,5-1 valgomojo šaukšto (pagal skonį)
    • balzaminis Modenos acto kremas: 1 valgomojo šaukšto
    • alyvuogių aliejus: 3 valgomųjų šaukštų
    • druska
    • šviežiai malti pipirai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių švariai nusiplauname rankas. Nuplauname špinatų lapelius ir braškes bei gerai nusausiname.
  2. 2. Tuomet špinatų lapelius supjaustome maždaug 1 centimetro storio juostelėmis. Braškes taip pat supjaustome plonomis juostelėmis.
  3. 3. Tada dubenyje sumaišome medų, acto kremą, alyvuogių aliejų bei žiupsnelį druskos. Rankomis švelniai į padažą įmaišome braškes, špinatus bei riešutus.
  4. 4. Galiausiai papipiriname, jei norisi, pagardiname druska. Skanaujame!
  5. 5. Rekomendacija: Daugiau salotų receptų rasite: Salotos.
Salotos su Cambozola pelėsinio sūrio padažu
(1)