Sushi stiliaus "logano" salotos su krabų lazdelėmis ir avokadu🥢

2025-04-18 Autorius oSkanu.lt

Sushi stiliaus "logano" salotos su krabų lazdelėmis ir avokadu🥢
Sushi stiliaus "Logano" salotos – tai nuostabus Japonijos ir vakarietiškos virtuvės derinys, kuris užkariauja lietuvių širdis ir skonio receptorius. Šis patiekalas pirmiausia išpopuliarėjo socialiniuose tinkluose, kur greitai tapo tikru kulinariniu fenomenu. Jame puikiai dera šviežio avokado kremiškumas, traškūs agurkai, subtilus krabų lazdelių skonis ir sodrus sezamo aromatas. Vos paragavę šių salotų, iškart suprasite, kodėl jos tapo tokios populiarios – tai tobulas užkandis, primenantis sushi skonį, bet paruošiamas be jokio vargo ir specialių įgūdžių. 

Galimos ingredientų alternatyvos
 

  • Vietoje krabų lazdelių galima naudoti tikrą krabų mėsą, virtas krevetes arba rūkytą lašišą
  • Jei neturite "Philadelphia Light" sūrio, puikiai tiks bet koks kitas kreminis sūris, maskarponė arba natūralus graikiškas jogurtas, sumaišytas su trupučiu citrinos sulčių. 
  • Agurkus galima pakeisti cukinijomis arba salierais, jei norite išgauti kitokią tekstūrą. 
  • Avokadą, jei jis nėra prinokęs, galima pakeisti mango vaisiumi. 
  • Vietoje sojos padažo tiks tamari padažas (be glitimo), o "Siračos" majonezą galima pagaminti patiems, sumaišant įprastą majonezą su aitriąja paprika arba čili padažu. 

Reklama


Patiekalo gaminimo patarimai
 

  • Renkantis avokadą, ieškokite vidutinio brandumo – jis turėtų būti minkštas, bet ne per daug. Jei avokadas per kietas, įdėkite jį į popierinį maišelį kartu su obuoliu ir palikite kambario temperatūroje – taip jis greičiau prinoks. 
  • Sezamo sėklas visada rekomenduojama apskrudinti, nes taip atsiskleidžia jų aromatas. Tačiau būkite atsargūs – jos greitai pridega, todėl skrudinkite ant mažos ugnies nuolat maišydami. 
  • Krabų lazdeles prieš pjaustant galite trumpai palaikyti šaldytuve – taip jas bus lengviau supjaustyti tvarkingais kubeliais. 
  • Jei norite išlaikyti agurkų traškumą, supjaustykite juos tik prieš pat patiekimą. 

Ingredientai

    • Krabų lazdelės: 200 g 
    • Agurkas: 1 didelis arba 2-3 mažesni 
    • Avokadas: 1 prinokęs vidutinio dydžio 
    • Sezamo sėklos: 50 g 
    • "Philadelphia Light" sūris: 125 g 
    • Sojos padažas: 1 valgomasis šaukštas 
    • "Siračos" majonezo: 1 valgomasis šaukštas 
    • Druska: žiupsnelis 
    • "Wasabi & Sezame" prieskonių: žiupsnelis 
    • Džiovinti jūros dumblių lapai: 4-5 lapai 

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia pradėkite nuo agurkų paruošimo. Juos kruopščiai nuplaukite po tekančiu vandeniu ir supjaustykite plonomis riekelėmis. Jei naudojate didelį agurką, galite jį perpjauti išilgai ir tada riekėmis.
  2. 2. Krabų lazdeles išimkite iš pakuotės ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Supjaustote jas vienodo dydžio kubeliais, maždaug 1 cm pločio.
  3. 3. Avokadą perpjaukite per pusę, išimkite kauliuką, nulupkite ir taip pat supjaustykite kubeliais, panašaus dydžio kaip krabų lazdelės.
  4. 4. Dabar imkitės sezamo sėklų. Įkaitinkite sausą keptuvę ant vidutinės ugnies ir suberkite sezamo sėklas. Kepinate jas nuolat maišydami, kol jos tampa šviesiai rusvos ir skleidžia malonų aromatą. Tai užtruks apie 2-3 minutes. Būkite atidūs, nes sėklos greitai pridega.
  5. 5. Dideliame dubenyje dedate "Philadelphia Light" sūrį ir išmaišote jį šakute, kad taptų minkštesnis ir lengviau maišytųsi su kitais ingredientais.
  6. 6. Į sūrį įpilsite sojos padažą ir "Siračos" majonezą, tada viską gerai išmaišote iki vientiso padažo.
  7. 7. Į paruoštą padažą sudedami supjaustyti agurkai, krabų lazdelės ir avokadas. Viską atsargiai išmaišysite, stengdamiesi nesutrinti avokado.
  8. 8. Barstote žiupsnelį druskos ir "Wasabi & Sezame" prieskonių pagal skonį. Vėl švelniai išmaišote.
  9. 9. Galiausiai į salotas įbersite apskrudintas sezamo sėklas ir smulkintus jūros dumblių lapus (arba paliksite juos sveikus, jei planuojate salotas įvynioti kaip sušį).
  10. 10. Patiekti galima iškart arba atvėsinus šaldytuve 15-20 minučių, kad skoniai geriau susijungtų.