Salotos su burokėliais, greipfrutu, avokadu ir feta sūriu

2023-11-09 Autorius Ingrida - Kviečiu į virtuvę

Salotos su burokėliais, greipfrutu, avokadu ir feta sūriu
Nesu tikra kas kiekvienų metų rudenį vis nutinka, bet kiekvieną kartą aš sugebu atrasti ir pamėgti burokėlį iš naujo. Keptas orkaitėje burokėlis - tikrai kažkas fantastiško. Įvairiausioms salotoms jis tinka idealiai. O jei dar į kompaniją įsilieja avokadas su greipfrutu - gausime sveikas, skanias, gaivias ir sočias salotas. Rukola man čia taipogi yra privaloma.

Ingredientai

    • kepti burokėliai: 2
    • greipfrutai: 1
    • avokadai: 1
    • rukalos lapeliai: 2 saujų
    • feta sūris: 50 gramų
    • kanapių sėklų branduoliai: 1 valgomojo šaukšto
    • juodas česnakas: 2 skiltelių
    • alyvuogių aliejus: 1 valgomojo šaukšto
    • balzamiko kremas: šlakelio (naudoju granatų skonio)
    • druska: gero žiupsnio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Keptus burokėlius supjaustykite griežinėliais, avokadą kubeliais, greipfrutą išlukštenkite iš skiltelių ir šiek tiek pasmulkinkite, česnaką supjaustykite riekelėmis.
  2. 2. Tada į lėkštes dėkite rukola lapelius, burokėlių griežinėlius, avokado ir greipfruto gabaliukus, česnako riekeles.
  3. 3. Pabarstykite druska, kanapių branduoliais, apšlakstykite aliejumi ir balzamiko kremu.
  4. 4. Patiekite ir skanaukite!
Salotos su burokėliais, greipfrutu, avokadu ir feta sūriu
Cukinijų, žirnelių ir mėtų salotos
(3)
Žiedinių kopūstų, pomidorų ir tuno salotos
(1)